Cultuurdagen voor leraren in opleiding

Printvriendelijke versie

De Cultuurdagen voor leerkrachten in opleiding is een event van CANON Cultuurcel waarbij zij alle podia, loges en repetitielokalen van deSingel inpalmen en de eerstejaarsstudenten in een lerarenopleiding onderdompelen in een prikkelend cultuurbad.

Passerelle kreeg de eer om de twee edities  van 13 en 14 oktober 2015 op gang te trekken tijdens het plenaire gedeelte. Voor een volle zaal in deSingel leverden het vierde leerjaar van de basisschool Heilige Familie (Berchem) en de 5des en 6des van de Sportafdeling van de Spectrumschool (Deurne) en elk een knap toonmoment af waar zowel organisatie als publiek verrast en ontroerd achterbleven over wat Passerelle in 3 sessies in elkaar bokste.

compilatie toonmoment basisschool Berchem op Cultuurdagen in deSingel

In de namiddag waren de leerkrachten in spe zelf aan de beurt. In een Make Your Own sessie van 2u begeleidde Pol Coussement de studenten in een kennismaking met hedendaagse dans.

UItgangspunt voor deze sessie zijn de eigen talenten van de deelnemers. Aan de hand van eenvoudige opdrachten en technieken werd gewerkt aan een klein toonmoment, waar woord, dans en beweging elkaar ontmoetten.

neen