Passerelle danst Rosas

Printvriendelijke versie

Precies 30 jaar geleden zette het dansgezelschap Rosas zich op de kaart met de voorstelling Rosas danst Rosas. De choreografie werd intussen over heel de wereld opgevoerd. Op het net circuleren verschillende versies van de ‘stoelenscène’.

RE:Rosas! is een project van Rosas en  Fabuleus, in samenwerking met Danspunt. Zij nodigden iedereen uit om een eigen versie van de beroemde choreografie te filmen en up te loaden naar www.rosasdanstrosas.be. Die filmpjes zullen vertoond worden in de foyer van het Kaaitheater, waar de voorstelling wordt hernomen op 8, 9, 10 en 12 oktober 2013. 

Ook Passerelle deed een oproep om een eigen versie te maken. Morgane Van Weyenbergh begeleidde in 2 sessies 10 meisjes tussen 10-15 jaar. Het resultaat  werd gefilmd op een unieke locatie in Kortrijk.

RE:ROSAS@TACKTOREN

RE:ROSAS@TACKTOREN

Coaching: Morgane Van Weyenbergh
Dans: Jakobe Geerardyn, Erin Cottenier, Axelle Lernoudt, Jill Vanden Broucke, Juliette Van De Ghinste, Ella Verhelle, Anna Julia Verstrynge, Margot Croubels, Lotte Quidousse en Hannah Vieren
Video: Jeroen Jonckheere
Foto's: Peter Veschuere

 

Passerelle stelde ook haar repetitieruimte ter beschikking aan een tweede groep jongeren, die ook hun eigen versie maakten: Re:Rosas@kraakpand.be