double bill We transfer & Aligning

29/10/2015
Een avondvullende dansvoorstelling met twee korte creaties van Alexander Vantournhout en Aimar Pérez Gali.

double bill We transfer & Aligning

Printvriendelijke versie


Passerelle, platform voor jonge dans, heeft een patent op jong onbekend talent een podium te geven. Zo maakten o.a. Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez en Benjamin Vandewalle in het begin van hun carrière een korte productie met Passerelle. Deze korte producties resulteren in een boeiende double bill. Twee intense creaties van jonge choreografen in één avondvullend programma. Ook dit jaar presenteert Passerelle opnieuw schoon volk met Alexander Vantournhout (B) en Aimar Pérez Gali (ES).

Deze boeiende double bill is te zien op 29-30-31 oktober 2015, telkens om 20u15 in Budascoop Kortrijk
Tickets: VVK € 8 ADD € 10
Reserveren via UIt in Kortrijk op 056 23 98 55 of via deze link.


WE TRANSFER

Concept en creatie: Alexander Vantournhout
Dans & creatie: Bauke Devlaminck, Laura Simons, Ines Vandenbroucke, Julie Vanhuysse en Liesbeth Van Der Bauwhede
Coach: Anneleen Keppens
Met dank aan: Meri Pajunpää, Jeanne Colin, Lili M. Rampre, Geert Belpaeme, Jason Respillieux
Techniek: Koen Coulier & Kris Coussement

We transfer refereert uiteraard naar de website waarmee je grote computerbestanden, zoals foto’s of filmpjes, kan delen, maar ook naar andere vormen van communicatie en uitwisseling. Choreograaf Alexander Vantournhout onderzoekt de kleine non-verbale boodschappen die we delen op onbewaakte momenten. Achteloos. En toch bieden net die momenten een rijk inzicht op onze persoonlijkheid, op onze uniciteit, maar ook op wat ons tot groep maakt.

Alexander Vantournhout (°1989, Roeselare) studeerde oorspronkelijk aan de circussschool in Brussel, de ESAC - Ecole Supérieure des Arts du Cirque. Toen hij een tijdlang moest rusten, na een overbelasting aan zijn pols, ging hij op zoek naar een nieuwe discipline en begon hij te dansen. Uiteindelijk studeerde hij anderhalf jaar later in PARTS, de befaamde dansschool van Anne Teresa de Keersmaeker.
Alexander creëerde een aantal solo’s: Caprices (2014), een avondvullende choreografische solo en hommage aan de muziek van Salvatore Sciarrino. Daarnaast maakte hij Don’t run away, John (2012) een performance met Niko Hafkenscheid. Sinds 2014 improviseert Alexander regelmatig voor publiek samen met Harald Austbo (Heimat, Skagen).
Alexanders jongste circuscreatie in samenwerking met Bauke Lievens, ANECKXANDER werd laureaat van CircusNext2014, een prestigieus platform voor jong opkomend circustalent en won onlangs de jong theater-en publieksprijs op TAZ (Theater Aan Zee) te Oostende.

 

Lees hier het interview met Alexander Vantournhout.

 

 

 

ALIGNING

Concept & creatie: Aimar Pérez Gali
Dans & creatie: Eline Denolf, Joke Depreitere, Ine Naessens, Ines Vandenbroucke en Julie Vanhuysse
Muziek: Dani Medina
Lichtontwerp en enscenering: Koen Coulier en Aimar
Techniek: Koen Coulier & Kris Coussement

Aligning is een dans die muziek produceert. Een kwetsbaar stuk dat de diverse mogelijkheden van een lijn dissecteert, letterlijk en conceptueel. Een eenvoudige beweging die constant wordt vermenigvuldigt en een lijn in zijn veelheid etaleert.

Aimar Pérez Gali (°1982, Barcelona) studeerde dans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en bleef daarna enkele jaren werken vanuit Nederland. Zo’n vijf jaar geleden besloot hij terug te keren naar zijn geboortestad Barcelona, waar hij ook nog een master behaalde in de museumwetenschappen via een programma bij het MACBA, het museum voor hedendaagse kunst.

Zijn eerdere voorstellingen waren onder meer Delta, A post-Believe Manifesto en The Ping Pong Dialogues. In zijn werk gaat hij op zoek naar nieuwe processen om te komen tot een choreografie. Zijn voorstellingen zijn vooral conceptueel en moeten toeschouwers de kans geven hun eigen verhaal in te vullen. Perez Gali is ook docent en werkt als artistiek leider bij Espacio Práctico, een culturele ontmoetingsplaats in het hart van het oude Barcelona, waar onder meer lezingen, concerten en exposities worden gehouden.

Lees hier het interview met Aimar Pérez Gali.

 

 

 

 

Mijn bezoek gisterenavond aan de voorstelling Aligning/We Transfer was zéér wel besteed.
Beide voorstellingen hebben mij mateloos bekoord en vervoerd.
Ik ben steeds gefascineerd hoeveel je met dans kan vertellen…..en wat het teweegbrengt.
 
Aligning….het rytmische en mathematische vond ik geweldig….puik werk van de choreograaf en bewondering voor de uitvoerders.
Het bracht mij in een soort trance-gevoel waardoor ik het visuele een stuk gemist heb.
Deze uitvoering vereist ongetwijfeld discipline en opperste concentratie.
 
We Transfer……krachtig, expressief, fysisch niet te onderschatten met een prachtig, hedendaags thema……..met verzoening, de rangen-sluiten en
aanvaarding tot gevolg. 
 
 

Bruno Coucke