Open call voor traject met Anneleen Keppens

18/03/2018

Open call voor traject met Anneleen Keppens

Printvriendelijke versie


Passerelle biedt jaarlijks de kans aan jonge amateurdansers om samen met  professionele choreografen aan een korte creatie te werken. In 2018 begeleidt Anneleen Keppens een artistiek traject. Ter kennismaking met haar bewegingstaal organiseert Passerelle een workshop met Anneleen.

Wanneer:     zondag 18 maart 2018 van 13:00-17:00
Waar:           Budatoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Doelgroep:  amateurdansers met ervaring 16-30 jaar
Meer info en inschrijven: info@passerellevzw.be

Na deze workshop worden een aantal dansers geselecteerd die zich willen engageren voor dit artistiek traject. De premières zijn gepland op 25-26-27 oktober 2018  in BUDASCOOP Kortrijk.

Anneleen Keppens (België, °1986) studeerde aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen en aan P.A.R.T.S. in Brussel, waar ze in 2010 afstudeerde.

Sindsdien werkt ze als danseres voornamelijk samen met Daniel Linehan/Hiatus (US/BE). Zij danste in zijn voorstellingen Gaze is a Gap is a Ghost, The Sun Came, The Karaoke Dialogues, dbddbb, Flood en Un Sacre du Printemps. Ze trad samen met Linehan op in de Tate Live Performance Room van Tate Modern in Londen en begeleidde samen met hem ook verscheidene edities van het sociaal-artistieke project Vita Activa.In 2014 danste ze in Rétrospective van Xavier le Roy (FR) in Centre Pompidou in Parijs. Tussen 2014 en 2016 toerde ze met Drumming, een repertoirevoorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas (BE).

Anneleen werkt regelmatig als outside-eye/rehearsal director voor choreografen Alexander Vantournhout (BE) en Vera Tussing (DE/BE) en gaf les in improvisatie en compositie bij onder meer de P.A.R.T.S SummerSchool, Artesis Hogeschool Antwerpen en Kunsthumaniora Brussel. Anneleen volgt momenteel een opleiding Body-Mind Centering in SOMA (FR) en EMA (UK).

In 2016 ving ze dankzij een beurs van de Vlaamse overheid een persoonlijk onderzoeksproject aan naar Transparantie in abstracte dans. Dit onderzoek ligt aan de basis van haar voorstelling The moon is the moon is the moon, die in oktober 2017 in première ging.

Voor Anneleen Keppens is dit ook een beetje thuiskomen bij Passerelle, zij danste ooit in WAARSomewhere between flying and falling