workshop met Judith Clijsters

19/04/2016
open call voor artistiek traject met Judith Clijsters

workshop met Judith Clijsters

Printvriendelijke versie


Passerelle stimuleert jongeren om deel te nemen aan creatieprocessen, in de overtuiging dat dit bijdraagt tot hun persoonsontwikkeling en hen stimuleert om zichzelf artistiek te overstijgen. Daarom biedt Passerelle jaarlijks de kans aan jonge amateurdansers om samen met  jonge, professionele choreografen aan een korte creatie te werken.

In 2016 begeleidt Judith Clijsters een artistiek traject en hiervoor organiseert Passerelle een kennismakingsworkshop.

Wanneer:     dinsdag 19 april van 19:00-22:00
Waar:           Budatoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Doelgroep:  amateurdansers met ervaring 16-30 jaar

Meer info en inschrijven: info@passerellevzw.be

Na deze workshop worden een aantal dansers geselecteerd die zich willen engageren voor een artistiek traject met Judith. De creatieperiode valt in de zomer en najaar, in overleg met de gekozen dansers. De premières zijn gepland op 3, 4 en 5 november 2016  in BUDASCOOP Kortrijk.

 

Judith Clijsters studeerde af aan the Northern School of Contemporary Dance in Leeds (*outstanding achievement award) waarna ze een jaar bij Verve Dance Company (PGD) met werk van o.a Milan Kozanek, Rachel Krische, Jennifer-Lynn Crawford en Glenn Wilkinson internationaal toerde. Vervolgens danste ze enkele seizoenen voor het Engelse repertoire gezelschap Phoenix Dance Theatre en werkte ze samen met o.a. de choreografen Aletta Collins, Douglas Thorpe en Isira Makuloluwe. Na 5 jaar Engeland kwam ze terug naar België, klaar voor een andere dansscène.

Naast het podiumgebeuren geeft Judith freelance technieklessen hedendaagse dans en creatieve workshops.

Meer info over Judith vind je op haar website