Time Zone

Printvriendelijke versie

Timezone, een project met een basisschool en een opvangcentrum

Faro vzw en Cera lanceerden een oproep om een cultureel initiatief op touw te zetten met een kwetsbare groep
Erfgoedcel Bie en Vormingplus MZW verzamelden twaalf organisaties uit de regio Roeselare-Kortrijk rond zich voor een project met een school in Staden en het opvangcentrum in Poelkapelle.

Vanuit erfgoed kwam het thema rituelen naar voor wat bijzonder inspirerend werkt voor een dansproject met kinderen. Op de erfgoeddag presenteerden de leerlingen van het 5de & 6de leerjaar van de basisschool ’t Klavertje uit Staden samen met Passerelle een pakkende performance.

Time Zone

Enkele reacties van de leerlingen achteraf:

Timaya: Ik vond het dansje heel leuk. Ik heb veel geleerd. Het was superleuk om met jou het dansje te maken.
Pauline: Ik vond het heel leuk om een dans  van jou te leren. Ik vond het interessant en tof wanneer ik fouten maakte, jij mij verbeterde. Zo leerde ik uit mijn fouten.
Marijn: Ik vond het heel erg leuk. Je hebt ons geleerd wat rituelen zijn. Ik vond het stuk goed in elkaar gestoken. We zullen je missen!
Yousif: De muziek was prachtig. Graag zou ik voor een nieuw project nog eens met jou samenwerken, Pol.
Rose Ann Marry: Ik vond het wel leuk. Ik heb nu bijna alles geleerd wat je moet doen tijdens een dans. Ik ben blij dat we die dans mochten oefenen.
Vasco: Ik heb genoten van het dansen. Fijn dat ik ook de kans kreeg om in het Nederlands te spreken.
Lucas: Ik vond het heel leuk. Ik heb ook veel dingen geleerd. Hopelijk zien we elkaar nog eens.
Anouck: Ik vond het heel tof om al die leuke dansjes te leren. Ik vond het optreden super om te doen. Mijn mama werd er emotioneel van. In het begin vond ik het moeilijk om te dansen voor al die mensen. Ik zal het nooit vergeten.
Aymen: Danku, Pol, voor het dansje. Ik leerde veel van mijn fouten. Ik vond het heel fijn met die lichten. De hele klas mist je. Ik hoop dat wij jou op een dag nog eens zullen zien.
Helena: Ik vond het dansen heel leuk. Zo leuk dat ik misschien zelf naar een dansschool zal gaan. Ik vind het jammer dat het gedaan is en dat ik niet aan de wandeling kon mee doen omdat ik ziek was. De lichten vond ik ook erg mooi.

 

Lees meer over het Time Zone project in het artikel van het VormingPlus magazine       

            

neen