Nieuw

Kom kijken!
Voor Jongeren (doe mee)
Mis deze voorstelling niet!

Blind Spot & Alstublieft @ C-Mine Genk

Op zondag 26 september 2021 stellen we met Passerelle een double bill voor in C-Mine. Op de line-up de voorstelling Blind Spot van Manon Avermaete en de voorstelling Alstublieft van Bérengère Bodin.

Blind Spot (20u15)

blank

Een zetel, een eettafel. Een lamp en een plant. Wat oogt als een harmonieus tafereel maakt al snel plaats voor chaos waarbij het meubilair en de dansers in het rond vliegen. Zowel wat staat als wie zit is genoodzaakt in beweging te komen.

In Blind Spot richten vijf performers de schijnwerper op ons beperkt vermogen te zien wat er écht aan de ribben van onze naasten kleeft. In een licht banale setting vertellen ze persoonlijke, vaak aandoenlijke verhalen. Recht uit het hart. De songs die Izja Rutten live brengt, vormen mee het narratief van de voorstelling.

blank

Manon Avermaete orchestreert met Blind Spot knetterende harmonie, chaos en humor. Passerelle heeft een neus voor jonge, straffe choreografen. Ook gevierde choreografen als Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez, Benjamin Vandewalle en Alexander Vantournhout passeerden bij Passerelle in hun beginjaren.

De producties van Passerelle blijven spannend en is voor het publiek als een blind date met een eigentijdse choreograaf en een bende enthousiaste jongeren.

Concept: Manon Avermaete en Paulien Truijen
Choreografie: Manon Avermaete i.s.m. dansers
Performers: Jade Gijssen, Femke Legein, Dunja Lycops, Britt Loyen en Izja Rutten
Muziek en zang: Izja Rutten
Licht, geluid en techniek: Raf Wouters
Repetitor en decor: Paulien Truijen
Realisatie: Passerelle vzw i.s.m. C-Mine Genk

Alstublieft! (21u30)

Bérengère Bodin

Hangt het geluk van de mens af van de behoefte of de noodzaak om tot een groep te behoren? Is de weg naar geluk gelinkt aan de verplichting om zich in te zetten voor anderen ten koste van zichzelf? Op scène worden deze vragen gesteld en behandeld door drie dansers, drie individuen, drie parallelle enkelingen, een drieluik van getuigenissen…

blank

Concept en creatie: Bérengère Bodin
Dans en creatie: Nora Coussement, Sarah Huppermans, Julie Vanhuysse
Artistieke assistentie: Steven Prengels, Lenneke Rasschaert
Lichtontwerp: Nicolas Marie
Productie: Passerelle vzw

blankBérengère Bodin (° 1980, Fontenay-le-comte, FR) toonde van jongs af aan al een sterk sociaal engagement. Als tiener wou ze straathoekwerker worden. Ze zette zich ook een tijdlang in voor ‘Les restos du coeur’, de Franse tegenhanger van Poverello. Pas toen ze vijftien werd, ging ze dansen. Ondertussen maakt ze deel uit van Les Ballets C de La B van choreograaf Alain Platel. Ze schitterde onder meer in de voorstelling C(H)OEURS, tauberbach en nicht schlafen.

Liever iets anders?

Misschien wil je deelnemen aan een andere workshop of ander project? Geen nood!

Deelnemen?

Reserveer nu!

26 september 2021 tot 26 september 2021
Tijdstip: 19u30 - 22u
C-Mine Cultuurcentrum
No items found
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
blank

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: