Nieuw

Kom kijken!
Voor Jongeren (doe mee)
Mis deze voorstelling niet!

Double bill: Blind Spot & ‚Common-Works’

Op zaterdag 18 september 2021 stellen we met Passerelle een double bill voor in de Budascoop van Kortrijk. Op de line-up de voorstelling Blind Spot van Manon Avermaete en de voorstelling ‚Common-Works’ van Timothy Nouzak in het kader van Dansstorm dat op dat moment in Kortrijk plaatsvindt.

Blind Spot

blank

Een zetel, een eettafel. Een lamp en een plant. Wat oogt als een harmonieus tafereel maakt al snel plaats voor chaos waarbij het meubilair en de dansers in het rond vliegen. Zowel wat staat als wie zit is genoodzaakt in beweging te komen.

In Blind Spot richten vijf performers de schijnwerper op ons beperkt vermogen te zien wat er écht aan de ribben van onze naasten kleeft. In een licht banale setting vertellen ze persoonlijke, vaak aandoenlijke verhalen. Recht uit het hart. De songs die Izja Rutten live brengt, vormen mee het narratief van de voorstelling.

blank

Manon Avermaete orchestreert met Blind Spot knetterende harmonie, chaos en humor. Passerelle heeft een neus voor jonge, straffe choreografen. Ook gevierde choreografen als Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez, Benjamin Vandewalle en Alexander Vantournhout passeerden bij Passerelle in hun beginjaren.

De producties van Passerelle blijven spannend en is voor het publiek als een blind date met een eigentijdse choreograaf en een bende enthousiaste jongeren.

Concept: Manon Avermaete en Paulien Truijen
Choreografie: Manon Avermaete i.s.m. dansers
Performers: Jade Gijssen, Femke Legein, Dunja Lycops, Britt Loyen en Izja Rutten
Muziek en zang: Izja Rutten
Licht, geluid en techniek: Raf Wouters
Repetitor en decor: Paulien Truijen
Realisatie: Passerelle vzw i.s.m. C-Mine Genk

blank
© STUK Leuven

‚Common-Works’ is een doorlopend performanceproject van Timothy Nouzak bestaande uit verschillende edities van zijn semi-geïmproviseerde bewegingspartituur.

Elke editie van ‚Common-Works’ kan beschouwd worden als een ‘common ground’, een veilige ruimte waar een groep dansers samenkomt om te delen, experimenteren en performen.

Timothy nodigde ism Passerelle 10 jonge performers uitnodigen om – in een context van gezamenlijke creatie – een nieuwe editie van de partituur te maken.

Liever iets anders?

Misschien wil je deelnemen aan een andere workshop of ander project? Geen nood!

Deelnemen?

Reserveer nu!

18 september 2021 tot 18 september 2021
Tijdstip: 19:00
Budascoop
No items found
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
blank

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: