Nieuw

Kom kijken!
Voor Jongeren (doe mee)
Mis deze voorstelling niet!

Blind Spot (Passerelle) & The Road To Anywhere (Judith Clijsters)

Blind Spot

blank

Een zetel, een eettafel. Een lamp en een plant. Wat oogt als een harmonieus tafereel maakt al snel plaats voor chaos waarbij het meubilair en de dansers in het rond vliegen. Zowel wat staat als wie zit is genoodzaakt in beweging te komen.

In Blind Spot richten vijf performers de schijnwerper op ons beperkt vermogen te zien wat er écht aan de ribben van onze naasten kleeft. In een licht banale setting vertellen ze persoonlijke, vaak aandoenlijke verhalen. Recht uit het hart. De songs die Izja Rutten live brengt, vormen mee het narratief van de voorstelling.

blank

Manon Avermaete orchestreert met Blind Spot knetterende harmonie, chaos en humor. Passerelle heeft een neus voor jonge, straffe choreografen. Ook gevierde choreografen als Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez, Benjamin Vandewalle en Alexander Vantournhout passeerden bij Passerelle in hun beginjaren.

De producties van Passerelle blijven spannend en is voor het publiek als een blind date met een eigentijdse choreograaf en een bende enthousiaste jongeren.

Concept: Manon Avermaete en Paulien Truijen
Choreografie: Manon Avermaete i.s.m. dansers
Performers: Jade Gijsen, Femke Legein, Dunja Lycops, Britt Loyen en Izja Rutten
Muziek en zang: Izja Rutten
Licht, geluid en techniek: Raf Wouters
Repetitor en decor: Paulien Truijen
Realisatie: Passerelle vzw i.s.m. C-Mine Genk

Judith Clijsters – The Road To Anywhere (Première)

Judith Clijsters presenteert in De Zeepziederij in première haar nieuwste dansvoorstelling. Het belooft een fysieke en aanstekelijke voorstelling te worden met een stevig ritme.

blank

Over haar werk: Judith Clijsters (Bree 1986) creëert high-intensity danswerk met humor en luchtigheid aan de basis. Judith observeert hoe we als maatschappij omgaan met ons lichaam en spiegelt dit op een speelse manier terug aan haar publiek. Haar voorstellingen balanceren tussen abstract en toegankelijk open werk. Ze woont in Antwerpen en werkt in België en Nederland. Ze tourde door Nederland op Moving Futures Festival, Le Guess Who? Festival, Festival Cement, Korzo Den Haag, Lux Nijmegen, Dansmakers Amsterdam en door België op C-TAKT festival, MHKA Antwerpen, C-mine Genk en ccBerchem.

Naast eigen werk is Judith artistiek coördinator voor Passerelle, Platform voor Jonge Dans, waar ze choreografen en jongeren samenbrengt via projecten. Ze is ook docent bij Artesis Hogeschool voor de Bachelor Dans in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in DeSingel.

www.judithclijsters.be

Tickets:

Kassa: € 13
Vvk: € 10
Student: € 8

Liever iets anders?

Misschien wil je deelnemen aan een andere workshop of ander project? Geen nood!

Deelnemen?

Reserveer nu!

16 oktober 2021 tot 16 oktober 2021
Tijdstip: 20u15
Cultuurhuis De Zeepziederij, Malta 11, 3960 Bree
No items found
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
blank

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: