Aligning

Printvriendelijke versie

Aligning is een dans die muziek produceert. Een kwetsbaar stuk dat de diverse mogelijkheden van een lijn dissecteert, letterlijk en conceptueel. Een eenvoudige beweging die constant wordt vermenigvuldigd en een lijn in zijn veelheid etaleert.

Aligning TRAILER

De lijn is zo’n grondbegrip binnen de meetkunde dat er niet eens een echte definitie voor bestaat. Die eenvoud vinden we ook terug in de voorstelling Aligning, van de Spaanse choreograaf Aimar Pérez Gali. Maar vergis je niet. Want achter de simpele vorm schuilt een complex systeem, waarin lijnen grenzen worden, die de relatie tussen dans en muziek met uiterste precisie definiëren.

concept & creatie Aimar Pérez Gali
creatie & dans Eline Denolf, Joke Depreitere, Ine Naessens, Ines Vandenbroucke en Julie Vanhuysse
muziek Dani Medina
lichtontwerp Koen Coulier & Aimar Pérez Gali
techniek Koen Coulier & Kris Coussement
productie Passerelle vzw

Aimar Pérez Galí (Barcelona, 1982) is een danser, performer, pedagoog en maker. Zijn werk ontwikkelt zich tussen onderzoek naar dans, beweging, pedagogiek en de ontwikkeling van nieuwe processen voor de uitvoeringspraktijk.

Eerder werk van Aimar Pérez is o.a. Delta, een co-productie van Mercat de las Flors in Barcelona en Buda Kunstencentrum Kortrijk.

 

Aligning wordt gepresenteerd in double bill met We transfer op 29-30-31 oktober 2015, telkens om 20u15 in Budascoop Kortrijk
Tickets: VVK € 8 ADD € 10
Reserveren via UIt in Kortrijk op 056 23 98 55 of via deze link.

 

 

Lees hier het interview met Aimar.

neen