BeleefDe Begijntjes

Printvriendelijke versie

Kortrijk heropent de gerestaureerde Sint Annazaal van het Begijnhof en richt er een belevingscentrum in. In het dynamisch en interactief belevingscentrum staan de begijnen als sterke vrouwen centraal. Op 4 en 5 juli 2014 werd het belevingscentrum feestelijk geopend voor het grote publiek.

Passerelle zet hard in op beleving en inleving en ging voor dit project aan de slag met een groep kinderen tussen 10 en 12 jaar. In vier dagen tijd maakten ze kennis met de levenswijze van de begijnen en lieten zich samen met Bernadette De Deygere inspireren door de strikte richtlijnen en de dagindeling waaraan de begijntjes zich hielden.

Het resultaat van dit project werd  gepresenteerd tijdens het openingsweekend van het nieuwe belevingscentrum op 4 en 5 juli 2014 in Sint-Annazaal, Begijnhof Kortrijk en werd bijzonder goed onthaald, wat blijkt uit wat blijkt uit onderstaande reacties van de organisator en van enkele mama's van deelnemers.

Op een creatieve manier werd een visuele link gelegd naar de activiteiten en de kledij van de begijnen. Uit archiefdocumenten blijkt namelijk dat zij vaak dansten en muziek maakten. Wondermooi gesynchroniseerd, en dit na enkele oefensessies. De voorstelling was bijzonder stijlvol, een meerwaarde voor het openingsweekend. Proficiat!

 Dank zij dit project hebben geïnteresseerden in dans, en een jeugdig publiek, kennis gemaakt met de leefwereld van de begijnen en het belevingscentrum in het Begijnhof. Een mooie match!

Francine Vanneste - OCMW Kortrijk


Ik vond het oprecht heel geslaagd, zowel de communicatie en organisatie als het eindresultaat. Ik was echt ontroerd , de voorstelling, het gebouw, de sfeer.
Helena vond het een super toffe ervaring !

 

't was echt ontroerend mooi, paste perfect in het decor en Lotte heeft zich super geamuseerd
Dikke pluim voor iedereen!

 

 

neen