Castle in the Air

Printvriendelijke versie

In 2014 begeleidt het choreografenduo Stanislav Dobak-Jamie Lee een artistiek traject. Samen met enkele dansers werken ze aan een korte creatie, met als titel Castle in the Air.

Castle in the Air is een poging om dromen te vatten en te tonen. Stanislav Dobak en Jamie Lee doen dit aan de hand van hun droomdagboeken. In 2014 maken zij hiervan een dansfilm en met de samenwerking van Passerelle ook een podiumversie. Castle in the Air wordt een afspiegeling van het al of niet onderbewuste dat mag getoond worden.

Castle in the air trailer

Concept: Stanislav Dobak & Jamie Lee
Creatie & dans: Freke Caset, Eline Denolf, Joke Depreitere & Karen Lamberts
Muziek: Frank Vanweddingen
Techniek: Koen Coulier & Kris Coussement

Stanislav Dobak maakte samen met Passerelle reeds Human Wrongs, Human Rights. Nu gaat hij in zee met de Australische Jamie Lee om samen met Passerelle een podiumversie te maken van hun op til staande dansfilm Castle in the Air.

Stanislav Dobak studeerde onder meer aan het conservatorium J.L. Bellu in het SLovaakse Banská Bystrica en aan het gerenommeerde P.A.R.T.S. in Brussel, waar hij in 2010 afstudeerde. Stanislav was als danser te zien in de voorstelling Hands van Ultima Vez (Wim Vandekeybus) en in Shock door de Venezolaanse choreograaf David Zambrano. Direct na studies werkte hij samen met choreograaf David Hernandez (USA) . In 2011 maakte hij in opdracht van Passerelle de creatie Human Wrongs, Human Rights. Momenteel is hij betrokken in een meer langdurige samenwerking met werk van Salva Sanchis (ES) . In 2013 danste hij in de creatie Soleils van Pierre Droulers (FR) en in The Sun Came van Daniel Linehan (USA)

Jamie Lee begon haar opleiding en carrière in haar thuisland Australie, waarna ze naar Europa kwam. Als danseres heeft ze met verschillende choreografen gewerkt zoals Felicity Bott, Ruth Osborne, Nannette Hassell, Sandra Parker, Sue Peacock, Iris Bouche en Filip Van Huffel

 

Lees hier het interview met Stanislav en Jamie
 

 

 

Castle in the Air werd gerealiseerd met de steun van de provincie West-Vlaanderen.

 

Speellijst Castle in the Air

6-11-14:     Kortrijk - Budascoop - première
7-11-14:     Kortrijk - Budascoop
8-11-14:     Kortrijk - Budascoop

19-03-16:  Beveren - CC Ter Vesten
 

neen