Cultuurdagen@deSingel

Printvriendelijke versie

Op 16 en 17 oktober gaf Pol Coussement, samen met een lagere en een middelbare klas, de artistieke kick off voor de Cultuurdagen voor studenten lerarenopleiding in DeSingel, Internationale Kunstencampus.

Organisator CANON cultuurcel pakte al meerdere malen uit met Passerrelle als 'good practice' van wat een kunstinjectie doet met een klas.

In amper 3 sessies per school werkt Pol met de leerlingen aan een performance voor de Cultuurdagen. De klas wordt een groep, ze tillen elkaar op naar een hoger niveau en de impact van een dergelijk project blijft hangen bij de toeschouwers, maar vooral bij de jongeren ‘on stage’. Wie van hen had vooraf ooit gedacht om een volle Blauwe Zaal van deSingel in te pakken met een dansperformance?

Congratz aan de jongeren van BS Hofke van Thys uit Hoboken en het Xaveriuscollege in Borgerhout.

Dinsdag 16/10 openen de leerlingen van het 5de leerjaar van het Hofke van Thys de Cultuurdagen voor studenten lerarenopleiding (org. Canon Culltuurcel). Zij maakten samen met Pol Coussement een kleine performance. Deze performance wordt gepresenteerd als 'good practice' van wat een choreograaf in een klas in beweging kan zetten. Elk jaar bereikt CANON Cultuurcel 2000 studenten uit de lerarenopleidingen basis- en secundair onderwijs via de Cultuurdagen. De studenten proeven van cultuur via boeiende en kwaliteitsvolle workshops, een prikkelparcours, voorstellingen, lezingen en infostands. De cultuurdagen inspireren de studenten om hun leerlingen later ook een culturele ervaring te gunnen.

Klik hier voor een video-impressie.

Woensdag 17/10 openen de leerlingen van het 6de economische wetenschappen van het Xaveriuscollege de Cultuurdagen voor studenten lerarenopleiding. Samen maakten we een kleine performance. Deze performance wordt gepresenteerd als 'good practice' van wat een choreograaf in een klas in beweging kan zetten.

neen