D-EFFECT

Printvriendelijke versie

Op uitnodiging van Passerelle werkt Lisi Estaras samen met 5 dansers aan de creatie D-EFFECT. De dansers werden geselecteerd via een open call.

D-EFFECT Compilatie

Concept en creatie: Lisi Estaras

Dans en creatie: Fernando Agustín Amado, Nora Coussement, Eline Denolf, Frédéric Deschamps, Bente Respens
Muzikant: Ariel Eberstein
Dramaturgie: Sara Vanderieck
Soundscape: Bart Uyttersprot
Kostuums: Elena Werner
Productie: Passerelle vzw in coproductie met Wit.h
Met dank aan Kunstwerkplaats De Zandberg, Platform K, MonkeyMind Company/ Lisi Estaras

 

Lisi Estaras (°1971, Argentinië) studeerde dans in Cordoba (Argentinië) en in Jeruzalem aan de Rubin Academy of Music and Dance. Sedert 2007 werkt ze bij Les Ballets C de la B.
Ze creëert en danst mee in Iets op Bach, Wolf, vsprs, pitié!, C(H)OEURS en tauberbach van Alain Platel en Tempus Fugit van Sidi Larbi Cherkaoui.

In 2016 creëert ze de voorstelling Monkey Mind met drie dansers met het syndroom van Down voor Platform K (Campo, Gent) en de solo The speech voor danser Irene Russolillo (Festival Equilibrium, Rome).


Ze geeft masterclasses en workshops in België en internationaal als onderdeel van het pedagogisch platform van les ballets C de la B. In 2017 heeft ze een beurs ontvangen voor haar onderzoek naar kinesthesie, empathie en spiegelneuronen in het kader van haar monkey mind choreografisch onderzoek.
In 2018 gaat Lisi met twee stukken in première, een samenwerking met Constanza Macras Dorky Park (Berlijn) en Sapiens voor het Ballet Contemporano Teatro San Martin (Buenos Aires, Argentinië).

Work in progress...

Enkele sfeerbeelden van het creatieproces en een interview met de dansers.

D-EFFECT ging in premiere op donderdag 25 oktober 2018 in Budascoop, Kortrijk.

D effect- the making of

neen