D-EFFECT

Printvriendelijke versie

Lisi Estaras bracht drie jonge danseressen, twee dansers met het syndroom van Down en een contrabas-speler samen in de studio voor de creatie van een energieke, absurde tot poëtische voorstelling, D-EFFECT. Door zaken uit te vergroten beïnvloeden ze elkaar en roepen ze vragen op omtrent identiteit, leeftijd, gender, kwetsbaarheid en hun relaties tot elkaar.

D-EFFECT Compilatie

Concept en creatie     Lisi Estaras

Dans en creatie          Fernando Agustín Amado, Nora Coussement, Eline Denolf, Frédéric Deschamps, Bente Respens
Muzikant                     Ariel Eberstein
Dramaturgie               Sara Vanderieck
Soundscape               Bart Uyttersprot
Kostuums                   Elena Werner
Productie                    Passerelle vzw in coproductie met Wit.h
                                   Ism Kunstwerkplaats De Zandberg
Met dank aan             Platform K, MonkeyMind Company/ Lisi Estaras

 

Lisi Estaras (°1971, Argentinië) studeerde dans in Cordoba (Argentinië) en in Jeruzalem aan de Rubin Academy of Music and Dance. Sedert 2007 werkt ze bij Les Ballets C de la B. Ze creëert en danst mee in Iets op Bach, Wolf, vsprs, pitié!, C(H)OEURS en tauberbach van Alain Platel en Tempus Fugit van Sidi Larbi Cherkaoui.

In 2016 creëert ze de voorstelling Monkey Mind met drie dansers met het syndroom van Down voor Platform K (Campo, Gent) en de solo The speech voor danser Irene Russolillo (Festival Equilibrium, Rome)

Ze geeft masterclasses en workshops in België en internationaal als onderdeel van het pedagogisch platform van les ballets C de la B. In 2017 heeft ze een beurs ontvangen voor haar onderzoek naar kinesthesie, empathie en spiegelneuronen in het kader van haar monkey mind choreografisch onderzoek.
In 2018 gaat Lisi met twee stukken in première, een samenwerking met Constanza Macras Dorky Park (Berlijn) en Sapiens voor het Ballet Contemporano Teatro San Martin (Buenos Aires, Argentinië).

D-EFFECT gaat in première op 25-26-27 oktober 2018 in BUDASCOOP Kortrijk,  in double bill met Beats per Minute

tickets via UiT in Kortrijk 056 23 98 55 of via deze link.

Hieronder enkele sfeerbeelden van het creatieproces en een interview met de dansers.

D effect- the making of

neen