Dancing in the street

Printvriendelijke versie

Spinrag is een schitterend KinderMuzefestival met unieke voorstellingen, bijzondere vakantieateliers, tentoonstellingen, originele films, pittige acts, en verrassende installaties, … voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Spinrag spint van 28/02 tot 07/03/2014 een heerlijk kunstenweb en doet voor de openingsact beroep op Passerelle.

Dancing in the street is de openingsact van Spinrag op vrijdag 28 februari om 18u. Het wordt een artistieke wandeling van BUDASCOOP tot Schouwburg Kortrijk. Onderweg bots je op verrassende dansacts gebracht door echte Spinragfans.

 

Passerelle werd ingeschakeld voor de opening van het festival en ging aan de slag met verschillende groepen kinderen om verrassende performances neer te zetten in de publieke ruimte.

Hiervoor werkte Passerelle samen met een school, een groepje scouts, een groepje KSA en een groepje kinderen die inschreven voor het vrije atelier.

Thema van deze spinrag was TEXTUUR en stonden de performances dus in het teken van textiel.
 
Er werd gezocht naar een rode draad of een stuk stof om hiermee creatief aan de slag te gaan. Een stoet van toeschouwers werd via een vooraf uitgestippeld parcours van BUDA eiland naar Schouwburg geloodst, waar Spinrag officieel werd geopend door de schepen van Cultuur.

 

neen