BeestigGoed

Printvriendelijke versie

Op vraag van Schouwburg Kortrijk en Danse à Lille werd Passerelle ingeschakeld om met twee basisscholen aan de slag te gaan in het kader van Transdanse. 

Transdanse is een grensoverschrijdend Europees project van Schouwburg Kortrijk en Danse à Lille. Voor het educatieve luik schakelden zij Passerelle in om met twee basisscholen een project op te zetten rond het werk van choreograaf Gilles Verrièpe en zijn interpretatie van het dierencarnaval van Camille Saint-Saens.

Het werd een danseducatief uitwisselingsproject waarbij naast het artistieke ook de taal, gebruiken en cultuurverschillen aan bod kwamen. Pol Coussement werkte zowel met de leerlingen uit de Damiaanschool (Kortrijk) als met die uit Ecole Jules Michelet (Roubaix).

Via gezamenlijke én aparte workshops gingen de kinderen uit beide scholen op culturele ontdekkingstocht bij elkaar en kregen ze initiaties op het vlak van hedendaagse dans. Dit resulteerde in een toonmoment in het Arenatheater in Kortrijk en een toonmoment in Le Gymnase in Roubaix.

Een levendige blog van dit project geeft je het relaas van deze beestenboel.

Uit de veelheid aan beschikbare foto’s en werkvideo’s werd een videomontage gemaakt waarin beide lesgevers werd gevraagd naar de impact die Transdanse had op hun klas.

 

Transdanse

 

Er werd ook een korte  video impressie  gemaakt van beide toonmomenten.

In de Passerelle krant 2013 getuigt leerkrachte Magalie Chojnicki-Mattana over wat een dansproject kan doen met een klas: ”C'est du jamais vu”

Lees hier het volledige artikel uit de Passerelle krant 2013.

Transdanse impressie toonmomenten

neen