Ik Wou/IdentityKid

Printvriendelijke versie

In het kader van het West-Vlaams onderzoeksproject ’Wij, Varkenland’ sloeg Passerelle de handen in elkaar met Bibliotheek Kortrijk en de kinderen van Freinetschool De Baai om op zoek te gaan naar hun eigenste ’ik’. Dit deden ze op basis van het boek IK WOU van Inge Godin. Na twee krachtige sessies kwamen ze uit de kast met een hoogst eigenzinnige performance.

Het toonmoment van deze IdentityKiD ging door op zaterdag 10 november 2012 om 15u30 in Budafabriek, Kortrijk. Voor de kinderen van het 3de en 4de leerjaar was dit een geweldige ervaring en ook het publiek was dolenthousiast.

We geven dan ook graag enkele reacties van deze IdentityKids mee:

Mouloud (3de leerjaar) Zaterdag waren we naar de Budascoop geweest. De dans die we deden was heel leuk. De robots waren cool: héél cool! Fifa en Messi uitbeelden, was echt tof, want we mochten roepen, heel hard roepen! De stem van Niels was cool gedaan: van dat beetje bloed, een beetje bloed, een beetje bloed. We hebben veel met Pol moeten oefenen en het was echt goed gelukt. Mijn familie zei ook dat het mooi was. Het mooiste stuk vond ik de stemmen en de leuke muziek. Het was echt leuk en vooral grappig en ik ben trots op mijn stem. Heel erg trots! Ik ben blij dat ik heb gesproken. Toen ik Pol tegenkwam, herkende ik hem. De mensen die de show zagen waren vast ook trots.Fatine (4de leerjaar) Zaterdag 10 november moesten wij optreden in de Budafabriek. We hadden afgesproken aan de Budascoop.  Ik vond ons optreden supercool. Ik vond het heel grappig toen Rania’s vogel als vriend meedanste omdat Leticia er niet was. Dat was erg jammer, ze heeft alles gemist! Ik dacht dat ze op Coco zou gaan zitten, want dat hoort zo bij het dansje. Maar gelukkig heeft Coco op Rania gezeten, want Rania was het hondje J Het dansje dat ik het allerleukst vond was Thriller. Ik vond dit leuk omdat ik wel van enge films hou. Ik was in het begin wel wat beschaamd om mijn eigen stem te horen. Vooral toen ik sprak over “gekak van vogels”
Het dansje met de hond was zoooo schattig, dat aaien … Mijn broer vond het leuk en zei dat het moeilijk leek, maar eigenlijk was dat niet zo. Ik was echt trots op alles en iedereen … ik bedoel eigenlijk, ik kon niets vinden waar ik niet trots op was.

neen