Sun, Sun, Sun

Printvriendelijke versie

De Duitse Vera Tussing begeleidde in 2013 een artistiek traject en maakt samen met enkele jonge dansers een korte creatie met als titel Sun,Sun,Sun.

Vera kennen we van haar samenwerking met Albert Quesada in onder meer Beautiful Dance, Your Eyes en Oh Souvenir dat gedeeltelijk in kunstencentrum BUDA gecreëerd werd en nu ook toert als Trilogy.

Sun,Sun, Sun

Hoe kan een fysieke of ruimtelijke verandering van één danser elke andere danser beïnvloeden. Hoe beïnvloedt deze verandering de volledige groep en zelfs het publiek?
Hoe betrek je het publiek bij de voorstelling en hoe verhoudt de ene danser zich tot de andere. Deze voortdurende veranderende constellatie doet ons tollen als hemellichamen. Sun, Sun, Sun.

Concept:            Vera Tussing
Creatie & dans: Liesbeth Maes, Ine Naessens, Marlies Seynaeve, Sofie Van Rensbergen, Ines Vandenbroucke & Elodie Vanneste
Sound:               Michael Picknett
Muziek:              Nina Simone: To love some body, Johnny Borell & Zazou: Man gave names to all the animals
Kostuums:        Vera Tussing
Lichtontwerp:   Koen Coulier, Vera Tussing & Zoilly Molnar
Techniek:          Koen Coulier & Kris Coussement
Dank aan:         Ben McEwen, Meri Pajunpää, Zoltan Vakuyla, Art Cross London, Workshop Foundation Budapest

Vera Tussing werd geboren in Duitsland en begon toen ze negen was aan ballet. Haar hogere opleiding deed ze in 'The Place' in Londen, samen met P.A.R.T.S. in Brussel, é nvan de toonaangevende scholen voor hedendaagse dans in Europa. Eenmaal afgestudeerd bleef ze een tijdlang in Londen werken waarna ze verhuisde naar Brussel. Vera Tussing danste in One/Zero van Benjamin Vandewalle en maakte een drieluik samen met Spaanse choerograaf Albert Quesada. Zowel Quesada als Vandewalle werkten al samen met Passerelle.

'Het is erg fijn om hier onrechtstreeks twee vrienden te onmoeten met wie ik heel goed heb samengewerkt.'

 

Lees hier het interview met Vera Tussing over haar en onze Sun, Sun, Sun uit de Passerelle krant 2013.

 

Het creatieproces ging van start eind augustus in studio 2 van de Tacktoren en vanaf 14 september kon gerepeteerd en agemonteerd worden op scène in de Budascoop. Hieronder enkele sfeerbeelden van het creatieproces.

Sun,Sun,Sun is te zien op 24, 25 en 26 oktober 2013 in Budascoop Kortrijk, in double bill met Palimpseste

 

neen