Dans.art met Stanislav Dobak

Printvriendelijke versie

Zaterdag 9 maart 2013 was Passerelle te gast in CC De Leest te Izegem met de double bill Human Wrongs, Human Rights (Stanislav Dobak) en Point of View (Benjamin Vandewalle).

In de namiddag was er de unieke kans om kennis te maken met choreograaf Stanislav Dobak die een dans.art-sessie verzorgde op de planken van het Cultuurcentrum De Leest.  In deze sessie konden de deelnemers aan de slag gaan met het bewegingsmateriaal van de voorstelling Human Wrongs, Human Rights, en 's avonds konden ze naar de voorstelling kijken.

Op zondag 17 maart  2013 verzorgde Stanislav Dobak ook een gelijkaardige dans.art sessie voor de leerlingen van SAMWD in het Vedetorium van Lier. 

 

Stanislav Dobak is geboren in 197 in Slovakije. Hij studeerde onder meer aan het conservatorium J.L. Bellu in het Slovaakse Banskà Bystrica en aan het gerenommeerde P.A.R.T.S. in Brussel, waar hij in 2010 afstudeerde. Stanislav was als danser al te zien in de voorstelling Hands van Ultima Vez (Wim Vandekeybus) en in SHOCK van de Venezolaanse choreograaf David Zambrano, met wie hij nog steeds samenwerkt als assistent. in 2011 begeleidde hij voor Passerelle het artistieke traject Human Wrongs, Human Rights.

neen