Dans.art DeLuxe Eastman

Printvriendelijke versie

Op 12 oktober 2013 organiseert Schouwburg Kortrijk samen met Passerelle een derde Dans.art DeLuxe, een workshop voor amateurs met dans ervaring, gebaseerd op het werk van Sidi Larbi Cherkaoui.

In navolging van de vorige succesvolle edities met dansers van Les ballets C de la B en Rosas gaan we deze keer aan de slag met dansers van Eastman, het gezelschap rond de gevierde choreograaf Larbi Cherkaoui.

Het recept van een Dans.art DeLuxe is genoegzaam gekend. Je krijgt 2 workshops van telkens 2 uren met dansers uit het gezelschap Eastman die jou bewegingsmateriaal aanbrengen gelinkt aan de choreograaf en de voorstelling 4D van Sidi Larbi Cherkaoui/Eastman. Na de workshop krijg je een broodjesmaaltijd aangeboden en pik je de voorstelling 4D mee.
 

datum: 12-10-2013

uur: 14:00-18:00

locatie: Budatoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk

prijs: € 23  inclusief maaltijd en ticket voor de voorstelling '4D'

reserveren op 056 23 98 55 of online via Uit in Kortrijk

 

Coaches voor deze Dans.art DeLuxe zijn:

Ben Fury

Ben Fury werd in 1976 geboren in Marokko. Hij begon met breakdance in de Ravensteingalerij, een populaire plek in Brussel. Zijn eerste ervaringen in het mengen van breakdance met hedendaagse dans deed hij op bij de gezelschappen Hush Hush Hush, K'dar en Tupac. Met choreografe Fatou Traore werkte hij mee aan de voorstellingen Vegemad en Passages. Met Johanne Saunier creëerde hij Petite pièce pour voix et gestes met de muziek van Antoine Prawerman. Ben Fury is een van de oprichters van de groep Mad Spirit waarmee hij optrad in verschillende Europese landen. Met deze groep realiseerde hij een aantal improvisaties samen met de jazz-funk-etnische band Greetings from Mercury en Aka Moon. Hij deed ook improvisaties met Aka Moon en DJ Grasshopper in Amsterdam.

Als breakdanser maakte Ben Fury deel uit van de derde generatie van het Dynamics team. Met hen won hij de eerste prijs in de Benelux Competitie 2001 en andere Europese prijzen. In 2003 trad Ben toe tot Enclave Dance Company voor de productie De Farra, geregisseerd door Roberto Oliván. Hij gaf ook les in Spanje tijdens de laatste drie edities van de International Workshop Hedendaagse Dans in Tortosa. Voor de creatie van Bitches Brew nodigde Rosas hem uit als leraar. Hij werkte samen met regisseur Giorgio Barberrio Corsetti voor Il Colore Bianco en met choreografe Fatou Traore voor de Culturele Olympische Spelen van Torino 2006. Ben Fury danste in Belgische en Marokkaanse tv-commercials. Hij werkte mee aan de voorstellingen Siegfried forever en Bayruth fm door het collectief Wooshin'Machin, geregisseerd door Mauro Pacagnella. Met Harold Henning creëerde hij de performance Leopoldo, geproduceerd door Charleroi Danses. Hij begon te werken met Sidi Larbi Cherkaoui in 2010 aan Babel(words) en danst ook in Puz/zle.

Elias Lazaridis

Elias Lazaridis was born in Kavala, Greece in 1981 and began his training at the age of eight in classical ballet. Later on he became an athlete and participated in international competitions (including winning 400m hurdle events) while he was studying architecture. But his zeal for dance was undiminished and he completed his dance formation at the State School of dance in Athens while he was working part-time for the Greek National Opera and adLibdances / Kat Válastur. Later on he moved to Brussels for further studies at P.A.R.T.S. (Anne Teresa de Keersmaeker) where he came in touch with various contemporary techniques.

Since 2007 Elias Lazaridis is based in London as a freelance dancer/dance teacher. He danced for Hofesh Shechter (Uprising/In your rooms) and Akram Khan (Vertical Road, Confluence, London 2012 Olympic Ceremony). While on tour, he provided workshops on the repertoire of both companies. Lazaridis started working with Sidi Larbi Cherkaoui in 2009. He performed in Das Rheingold, Babel(words) and Puz/zle. He also participated on the opening act for the movie Anna Karenina, directed by Joe Wright for which Sidi Larbi Cherkaoui helmed the choreography.

Louise Michel Jackson

Louise Michel Jackson werd geboren in Canada in 1982. Ze studeerde aan de École Superieure de Danse du Quebec in Montreal. Toen ze er afstudeerde in 1999, ging ze verder bij het Jeune Ballet du Quebec tot 2002. Ze danste met Cas Public / Helène Blackburn gedurende vier jaar. Ze presenteerde haar eerste co-choreografie met Hanako Hoshimi-Caines, Little Bang Theory, samen met Lhasa De Sela en Plants and Animals op Pop Montreal in 2007, en opnieuw op Suoni del Popolo en OFF.TA in 2009. In 2008 begon ze te werken met Rubberbandance Group / Victor Quijada, en droeg bij aan de ontwikkeling en het touren van repertoire gedurende drie jaar. In 2010 werkte ze als freelance artieste met Jacques Poulin-Denis, Sasha Kleinplatz, Milan Gervais, Laurel Koop en Sylvain Poirier, en nam deel aan een laboratorium met regisseur Patrice Dubois en choreografe Caroline Laurin-Beaucage. In 2011 toonde ze in Montreal haar eerste eigen solo Storm als een eerbetoon aan Lhasa de Sela, gesuperviseerd door Pierre-Paul Savoie, en deed een korte dansfilm Vive les Canadiennes geregisseerd door Joe Cobden. In 2011 werkte ze in Londen mee aan de film Anna Karenina, geregisseerd door Joe Wright in een choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui, en sloot zich aan bij Eastman in 2012 voor Puz/zle.

 

Leif Firnhaber

Leif Federico Firnhaber werd geboren in 1987 in Paraguay en heeft de Duitse nationaliteit. Hij woont momenteel in België.

Op 15-jarige leeftijd begon hij te dansen op straat. Na een paar jaar van competitie, workshops en shows, kwam hij terecht bij een professioneel hedendaags dansgezelschap op de Canarische Eilanden (Natalia Medina). Daarna werkte en studeerde hij gedurende twee jaar in Madrid, waar hij het werk leerde kennen van choreografen als Carmen Werner, Teresa Nieto, Damian Muñoz, etc. Hoewel hij studeerde aan de belangrijkste dansscholen van Madrid (Conservatorio Profesional de Danza & Conservatorio Superior de Danza) bleven zijn academische studies onafgewerkt omdat hij opteerde voor losse danscursussen en directe werkervaring. In België raakte hij betrokken bij projecten met David Zambrano, Vlaamse Opera, Michelle Anne de Mey en Charleroi-Danses. Hij toerde ook zijn eigen werk No Performance dat hij maakte met Victoria Perez Miranda.Het sociaal project Trasdanza, in samenwerking met Spaanse choreografen en onderwijsinstellingen in Madrid, zorgde ervoor dat zijn interesse in lesgeven sterk toenam. Hij gaf lessen en workshops in België, Brazilië en Duitsland. Leif Firnhaber begon te werken voor Eastman in 2011, ter vervanging van een van de dansers in Babel(words) en danst ook in Puz/zle.

 

neen