Dansand

Printvriendelijke versie

In het kader van het tweejaarlijks dansfestival Dansand werd Passerelle gevraagd voor een tweedaagse danssessie, in samenwerking met Kunstencentrum Vrijstaat O en Mu-zee-um. Onder begeleiding van Leen Dewilde gingen kinderen tussen 8 en 12 jaar aan de slag met hedendaagse dans en met het strand als inspiratiebron. Deze smaakmaker resulteerde in een toonmoment op de dijk van Oostende.

 

Merel Vercoutere (Vrijstaat-O): ”We vragen onze artiesten altijd om iets te doen rond de locatie waar ze werken en Leen heeft dat met veel fantasie opgelost. Welke geluiden maakte de zee? Wat is de zee? Dat waren enkele vragen van waaruit ze vertrok.”

Leen Dewilde (Passerelle): "Twee dagen dansen met 17 kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Het was in Oostende, dus de zee was onze inspiratie. We hebben al dansend zandtekeningen gemaakt en met ons lichaam zandsculpturen geboetseerd. Samen waren we een reuzekwal. we hebben leren vliegen als meeuwen en ons laten meenemen met de wind. Eindigen deden we met een grote buiging omdat dat zo hoort."