workshops

Category block

danseducatie vrije tijd
/ workshops

Workshops zijn sessies van korte duur, van 2 tot 12 uren, die een inkijk geven op hedendaagse dans.

Voor deelnemers zonder danservaring zijn dit smaakmakers, een kennismaking met hedendaagse dans. En laagdrempelige danssessie, waar ervaring niet nodig is. De coach vertrekt met aangepaste methodieken vanuit het kunnen van de deelnemers.

Voor dansers met ervaring is dit een intensieve workshop met een technische opwarming en praktijkopdrachten. De deelnemers worden begeleid in het maken van eigen bewegingsmateriaal op basis van de denkpatronen en methodieken van de coach. Aan de hand van een aantal praktische oefeningen geven we de deelnemers een inkijk in hoe bewegingen tot stand komen en waarom. Deze sessies werken inspirerend en zijn een absolute toegevoegde waarde op het dansparcours van de deelnemers.

Concertgebouw Brugge maakt samen met fABULEUS (Project) Stravinsky, een hedendaagse dansproductie met jongeren. De eerste voorstellingen zullen live begeleid worden door een gigantisch symfonisch orkest! Choreografen Thomas Vantuycom en Elisabeth Borgermans vertrekken voor deze productie vanuit hedendaagse dans. Ze zoeken jongeren tussen 13 en 21 jaar die gepassioneerd zijn door dans. Het maakt niet zo uit met welke dansstijl je al ervaring hebt. Zolang je er maar voor open staat om nieuwe manieren van bewegen te ontdekken.
In het kader van de  Kunstendag voor Kinderen organiseert Passerelle een aantal workshops voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Danscoaches Darline Deprez, Kim Cras en Ines Vandenbroucke lieten de kinderen een hele middag proeven van beweging, expressie en dans. Het werd een workshop waarin de deelnemers zelf creatief aan de slag gingen rond het thema Wat is Kunst?! Wat is kunst?! schreeuwt Noordkaap ons toe. Is kunst voor iedereen?En is iedereen artiest? Kunst is het maken van iets bijzonders. Iets moois, iets leuks, iets aangenaams om naar te kijken.  Een schilderij, een beeld, een foto, … maar ook dans is een vorm van kunst. Ga mee op ontdekkingstocht en dans tussen kunst en kitsch!
Schouwburg Kortrijk organiseert samen met Passerelle een vierde Dans.art deluxe, een workshop voor amateurs met danservaring. Je volgt twee dansworkshops van twee uur bij dansers van les ballets C de la B. Nadien krijg je een broodmaaltijd aangeboden en kan je een gesprek omtrent de documentaire C(H)OEURS meevolgen en de docu zelf bekijken. Coaches van dienst zijn Quan Bui Ngoc en Nicolas Vladyslav.

Trailer Me in motion, Motion in me

Op 28 april 2018, Dan van de Dans, organiseert Passerelle i.s.m. Sarah Leenders een dansworkshop voor jongeren. Tijdens deze workshop ga je samen met Sarah zoeken hoe jouw beweging in interactie gaat met live muzikanten. Deze workshop is een unieke kans voor lokale jongeren om kennis te maken met hedendaagse dans, en dat nog wel op live muziek.
27 april is het Dag van de Dans. Ook Kortrijk danst de dag en maakt één lange feest - en dansketting. Voor dansers en niet-dansers, voor durvers en dromers, voor jonge scouts en oude kaarters, voor mensen met en zonder beperking.... Voor iedereen die van dansen houdt.
Passerelle biedt jaarlijks de kans aan jonge amateurdansers om samen met  professionele choreografen aan een korte creatie te werken. In 2018 begeleidt Anneleen Keppens een artistiek traject. Ter kennismaking met haar bewegingstaal organiseert Passerelle een workshop met Anneleen.
Randi De Vlieghe, choreograaf van de voorstelling Zoo doen ze de dingen van HET PALEIS, laat zich door deze voorstelling inspireren voor een workshop voor kinderen van 8-10 jaar. Randi gaat aan de slag met het bewegingsmateriaal uit de voorstelling en zo groeit een eigen dierenwereld...
Op zaterdag 29 april nodigt De Grote Post Oostende in samenwerking met Passerelle vzw danseres en choreografe Lisi Estaras uit voor een leuke workshop in het kader van haar voorstelling Monkey Mind. Tijdens deze workshop gaat ze samen met jullie via dans en beweging op zoek naar dat eindeloze gebabbel in ons hoofd waarbij we steeds van gedachte naar gedachte springen, of van emotie naar emotie, net zoals een aap van boom naar boom. Een echte aanrader voor wie op een speelse manier wil kennismaken met Lisi’s creatieve bewegingstaal.
Passerelle biedt jaarlijks de kans aan jonge amateurdansers om samen met  professionele choreografen aan een korte creatie te werken. In 2017 begeleidt Sarah Bostoen een artistiek traject. Ter kennismaking met haar bewegingstaal organiseert Passerelle een workshop met Sarah Bostoen.
Passerelle stimuleert jongeren om deel te nemen aan creatieprocessen, in de overtuiging dat dit bijdraagt tot hun persoonsontwikkeling en hen stimuleert om zichzelf artistiek te overstijgen. Daarom biedt Passerelle jaarlijks de kans aan jonge amateurdansers om samen met  jonge, professionele choreografen aan een korte creatie te werken. In 2017 begeleidt Bérengère Bodin het artistiek traject A Vos Souhaits. Hiervoor organiseert Passerelle een 'open call', een kennismakingsworkshop met Bérengère Bodin en haar bewegingstaal.
Danspunt invites @ Kortrijk is een internationaal dansuitwisselingsproject dat Danspunt organiseert op 16, 17 en 18 september 2016. Passerelle is gastheer van dienst en verwelkomt deelnemers uit Kroatië, Slovenië , Nederland, Schotland , Tsjechië en België. Danspunt en Passerelle bieden in de flow van dit festival ook twee workshops aan voor de amateurdanser met ervaring. De workshops worden gegeven door topcoaches als Anton Lachky en Tijen Lawton. Voor € 10 volg je een workshop van Anton Lachky of Tijen Lawton én heb je een ticket voor de avondvoorstelling in de Budascoop.
Een niet te missen masterclass met Manuella Verzwyvel en Ted Stoffer! Deze twee topdansers delen elk hun eigen bewegingstaal en danservaringen met jullie. Beiden geven twee workshops van telkens 2 u voor een groep semi gevorderde dansers en een groep gevorderde dansers.
Op 8 april 2017 is Passerelle te gast in CC De Plomblom met de double bill Gnosis & WAAR. in aanloop van de voorstelling biedt Passerelle ook een workshop aan die nauw aansluit op de voorstelling. Aan de hand van enkele oefeningen en uitleg van Kim Cras, een van de dansers van Gnosis, krijg je een unieke inkijk in hoe de voorstelling tot stand kwam en waarom de choreograaf bepaalde keuzes maakte. Door deze workshop bekijk je de voorstelling absoluut met andere ogen.
Een intensieve workshopweek tijdens de Paasvakantie. Aan de slag met professionele docenten en choreografen Nicoals Vladyslav (o.a. Sidi Larbi Cherkaoui, les Ballets C dela B), Kiki Boot (Codarts, dansgezelschap Sally) en Cliff Potts (Compagnie Lune o.l.v. Jennifer Redigor)
Om de zomervakantie af te sluiten organiseert dansschool Polydans i.s.m. Passerelle een driedaagse dansstage. Samen met Bernadette De Deygere wordt gewerkt aan klassieke ballettechniek en lenigheid.  Darline Deprez reikt enkele moderne danstechnieken als aanvulling op de technische balletlessen.
Passerelle zoekt enthousiaste jongeren voor een nieuwe creatie met Peter Savel. Peter maakte voor Passerelle al eerder het succesvolle Fairy Queens. Op 6 april is er een kennismakingssessie met Peter Savel.

Passerelle stimuleert jongeren om deel te nemen aan creatieprocessen, in de overtuiging dat dit bijdraagt tot hun persoonsontwikkeling en hen stimuleert om zichzelf artistiek te overstijgen. Daarom biedt Passerelle jaarlijks de kans aan jonge amateurdansers om samen met  jonge, professionele choreografen aan een korte creatie te werken. In 2016 begeleidt Judith Clijsters een artistiek traject en hiervoor organiseert Passerelle een kennismakingsworkshop.
In het kader van de Dag van de Dans op 23 april 2016 organiseert Passerelle een workshop hedendaagse dans met Vincenzo Carta voor jonge dansers van 14 tot 30 jaar, semi gevorderd tot gevorderd niveau. Vincenzo Carta (IT, 1978) is sinds zijn 16 jaar intensief bezig met dans. Van 1997 tot en met 2002 studeerde hij architectuur in Firenze, om daarna een opleiding te starten bij P.A.R.T.S. Tijdens zijn twee jaar op de opleiding creëerde hij verscheidene groepschoreografieën. Na zijn opleiding bij P.A.R.T.S. maakte hij eigen voorstellingen, die vaak getoerd hebben: audience with Solo en Urban Project X. Ook werkte hij samen met Giorgio Rossi, Andy Deneys, Willy Dorner, David Hernandez en Hans Toerlings. In 2006 maakte hij met Benjamin Vandewalle het stuk We Go. In hun gelijknamige vzw creëerden ze samen ook nog In Between (2007). Voor en met Passerelle maakte hij in 2009 de creatie Gnosis.
Op donderdag 18 februari 2016 staat de voorstelling The Dog Days are over van Jan Martens in de Kortrijkse schouwburg. Naar aanleiding van deze voorstelling organiseert Passerelle i.s.m. Schouwburg Kortrijk een workshop met Piet Defrancq, één van de dansers uit de voorstelling. The Dog Days are over toont acht jonge dansers die zich overgeven aan één enkele lichamelijke handeling: de sprong. Een repetitieve uitputtingsslag die hen profileert als performers, strevend naar perfectie. De complexe, mathematische en dynamische choreografie wordt nagenoeg volledig unisono uitgevoerd. De opdracht is zo moeilijk dat de dansers uiteindelijk in de fout gaan. Op dat moment ‘valt het masker af’ en wordt de persoon achter de uitvoerende danser onthuld.
Op vrijdag 7 2014 maart danst en speelt Alexander Vantournhout de circusvoorstelling Caprices in CC De Schakel in Waregem. De avond voor de voorstelling maakt hij zich vrij voor een unieke dansinitiatie. De les begint met een intense stretching, niet om er leniger van te worden, maar eerder feel-good. Van daaruit gaan we naar speelse duo-partnering-oefeningen. We leren uit de ontmoeting met een ander lichaam: bewustwording van automatismen, luisteren naar de zintuigen, release en vanuit een minimale impuls een maximaal effect te bereiken…. Deze initiatie is voor iedereen tussen 16 en 30 jaar die zin heeft om te bewegen.
Tijdens deze workshop ga je samen met twee van de dansers uit de voorstelling Wulong aan de slag met het bewegingsmateriaal en thema's uit de voorstelling. Wulong of de dansende draak is een verhaal zonder woorden. Het sprookje ontwikkelt zich via dans, muziek en poppenspel. De voorstelling is geïnspireerd op het oude China en zijn symbolen en rituelen. Het verhaal gaat over opgroeien, over angsten overwinnen en over de onuitputtelijke kracht van de fantasie. In Wulong of de dansende draak zien we de fantasiewereld van het kleine meisje Ming Ming.  
In aanloop naar de dansvoorstelling GIRLS organiseerde CC Wevelegem i.s.m. Passerelle twee sessies van drie uren voor meisjes van 10 tot 14 jaar. De choreograaf himself, Ugo Dehaes, begeleidde deze sessies. De sessies gingen door op het podium van CC Guldenberg en er werd gewerkt rond het bewegingsmateriaal van de voorstelling GIRLS, die te zien is op 8 februari 2014 in CC Wevelgem. Alle deelnemers kregen ook een ticket voor de voorstelling, waarin ze heel wat bewegingen uit de workshop zullen herkennen.
In aanloop naar de dansvoorstelling 15 seconds of fame van Koen De Preter organiseert CC De Spil i.s.m. Passerelle een workshop met Darline Deprez. In een drie uren durende sessie reikt Darline de deelnemers uitdagende opdrachten, werkwijzen en thema’s aan die aansluiten op de voorstelling.   In 1968 poneerde Andy Warhol zijn beroemde quote In the future everyone will be world-famous for 15 minutes. Wist hij veel dat het er anno 2014 nog allemaal veel vluchtiger aan toe zou gaan. Met zijn titel refereert Koen De Preter naar de populaire talentenjachten van vandaag en de vluchtigheid van het sterrendom.  
Op zaterdag 27 februari is de dansvoorstelling VOLCANO van Liz Kinoshita te zien in CC De Schakel, Waregem. De uitbarsting van de Ijslandse vulkaan Eyjafjallajökull en de daaropvolgende totale stilstand van het Europese luchtverkeer, deden choreografe Liz Kinoshita,  oud studente van P.A.R.T.S,  stilstaan bij het gemak waarmee we vandaag de wereld rondreizen en onze tijdsbesteding in het algemeen. In haar choreografie geeft ze hieraan vorm met een unieke mix van dans, zang en heel veel présence. VOLCANO is een treffend portret van het hollen, het pogen en het falen van de jachtige, hedendaagse mens.
Lotte Ghyssaert is hedendaagse dansdocent aan het MUDA in Gent. Ze behaalde het postgraduaat Moderne Dans in The Northern School of Contemporary Dance in Leeds, Engeland en genoot haar docentenopleiding in Artesis Antwerpen. In Thailand bekwaamde ze zich tot gecertificeerd lesgever in Ashtanga Yoga. Ze is zelf actief als danser en choreografe. Tijdens deze dansstage wordt je een weekend lang ondergedompeld in de technieken van de hedendaagse dans.
In het kader van de Dag van de Dans op 23 april 2016 organiseert Passerelle een workshop hedendaagse dans met Bérengère Bodin voor jonge dansers tussen 8 en 10 jaar. Bérengère Bodin is danseres en werd geboren in Fontenay-Le-Compte, Frankrijk. Al van jongs af aan toonde ze een sterk sociaal engagement. Als tiener wou ze straathoekwerker worden.  Pas toen ze vijftien werd, ging ze dansen. Ondertussen maakt ze deel uit van Les Ballets C de La B van choreograaf Alain Platel. Ze schitterde onder meer in de voorstelling C(H)OEURS. Passerelle werkte al eerder samen met Bérengère voor het artistieke traject Palimpseste. Binnenkort is Bérengère ook te zien in de voorstelling Bab(b)el in de Kortrijkse Schouwburg op 20 mei 2016.
Dieter Defurne, choreograaf en coördinator dans in MUDA, het instituut voor Muziek en Dans in Gent, baseert zijn hedendaagse danslessen op verschillende 'floor' technieken. Deze technieken leren je hoe je de kracht van de vloer kunt gebruiken in verschillende dansbewegingen. Zo werk je van de vloer omhoog tot springen. Dieter is vanuit zijn werk als choreograaf geïnteresseerd in dansers die technisch sterk zijn, maar die ook hun eigen interpretatie kunnen geven. Als choreograaf werkt hij vaak met de extremiteiten van het lichaam, wat je ziet in zijn frases op het einde van de les. Tijdens de workshops word je uitgedaagd om jezelf net dat beetje verder te laten gaan.
Onze eigen lichtontwerper en - technieker geeft tekst en uitleg bij lichteffecten en het opmaken van een lichtplan. In deze workshop kom je te weten met welke gegevens je naar een licht ontwerper stapt. Een absolute aanrader voor creatieve geesten die het licht willen zien.
Fairy Queens is een artistiek traject van de Slovaakse choreograaf Peter Savel. In Fairy Queens flirtte Peter – vanuit een oprechte bewondering – met de barokke muziek van Henry Purcell. Op een speelse manier wilde hij de muziek in al haar complexiteit meer hoorbaar en zichtbaar maken. Céline Verhaeghe danst in Fairy Queens en begeleidt regelmatig workshops omtrent hoe Fairy Queens tot stand kwam. Een inspirerende workshop waar klassieke muziek en hedendaagse dans harmonieus samengaan.
Een workshop hedendaagse dans rond beweging en perceptie met de Braziliaanse choreografe Flavia Tapiàs. Iedere danser heeft een eigen lichaam met een eigen bewegingstaal. Een taal die zelf verder kan verkennen. Samen met Grupo Tapiàs verdiep je je in de taal van dans en bewegingen. Kracht, evenwicht en energie het zijn maar enkele van de vele  vormen uit de hedendaagse dans die tijdens deze masterclass aan bod komen.
Fairy Queens is een artistiek traject van de Slovaakse choreograaf Peter Savel. In Fairy Queens flirtte Peter – vanuit een oprechte bewondering – met de barokke muziek van Henry Purcell. Op een speelse manier wilde hij de muziek in al haar complexiteit meer hoorbaar en zichtbaar maken. Een inspirerende workshop waar klassieke muziek en hedendaagse dans harmonieus samengaan. Coach van dienst is Ine Naessens die eveneens danst in Fairy Queens.
Lisbeth Gruwez is een straffe danseres en choreografe dat met haar eigen structuur Voetvolk timmert aan een bijzonder artistiek parcours. Met o.a.  It’s going to get worse and worse my friend en Birth of Prey leverde Voetvolk al enkele pareltjes af. Op het NEXT festival  presenteert Voetvolk AH/HA, een behoorlijk aanstekelijke voorstelling rond het lachende lichaam. In samenwerking met het NEXT-festival organiseert Passerelle een gratis workshop voor amateurdansers met ervaring vanaf 16 jaar. Lisbeth vertelt over AH/HA, toont en coacht wat AH/HA zoal inhouden kan. Absoluut inspirerend en met dank aan NEXT gratis. Plaatsen beperkt. Wanneer: 26 november 2014 van 15h tot 18h Waar: Budascoop Kortrijk, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk Doelgroep : 15-30 jaar met danservaring  
In het kader van de Kunstendag voor Kinderen organiseerde Passerelle op 16 november 2014 een smaaksessie voor kinderen van 10-12 jaar. Danscoach Morgane Van Weyenbergh liet de kinderen een middag proeven van beweging, expressie en dans. Het werd een workshop waarin de deelnemers zelf creatief aan de slag gingen rond het thema 'figuren in stijl'. We experimenteerden met figuren, vormen, woorden en dans en sloten af met een kort toonmomentje.
De gemeente Koksijde organiseerde een cultuurweek waarbij verschillende gemeentediensten  elk een dag mochten invullen. De cultuurdienst vroeg Passerelle om een workshop te verzorgen. Pol Coussement ging tijdens die cultuurweek  één dag aan de slag met kinderen van 7 tot 9 jaar. Emmers, snorkels, zonnebrillen en badhanddoeken waren de ’props’. Stoere reisverhalen en zelfgemaakte bewegingsfrases vormden de overige ingrediënten voor een fijn toonmomentje voor de ouders.
In het kader van Expeditie Dansand 2014 organiseerde mu-zee-um i.s.m. Passerelle een tweedaagse workshop voor kinderen op 5 en 6 juli telkens van 10-16u. Onder begeleiding van Yent de Werdt gingen 13 kinderen tussen 8 en 12 jaar aan de slag met hedendaagse dans en met het strand als inspiratiebron. Door het regenweer vormden uiteindelijk de Venetiaanse Gaanderijen van Oostende een fraai decor voor een performance op locatie.
Op vraag van het Deeltijds Kunstonderwijs van Koksijde ging Pol Coussement aan de slag met de leerlingen van Lager 5 en Lager 6.  Er werd gewerkt rond BFF's (Best Friends Forever) en dit alles werd mooi verwerkt in een VRIENDvriendelijke performance.
De Kunstacademie van Zaventem organiseerde een tweedaagse rond improvisatie. Voor de discipline dans deed de Kunstacademie beroep op Passerelle. Pol Coussement gaf er diverse workshops voor jongeren met én zonder danservaring. De sessies vertrokken vanuit een tekst of een concept en de uitkomst werd improviserend bepaald. Inspirerend was het alvast.
Spinrag is een schitterend KinderMuzefestival met unieke voorstellingen, bijzondere vakantieateliers, tentoonstellingen, originele films, pittige acts, en verrassende installaties, … voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Spinrag spint van 28/02 tot 07/03/2014 een heerlijk kunstenweb en doet voor de openingsact beroep op Passerelle.Dancing in the street is de openingsact van Spinrag op vrijdag 28 februari om 18u. Het wordt een artistieke wandeling van BUDASCOOP tot Schouwburg Kortrijk. Onderweg bots je op verrassende dansacts gebracht door echte Spinragfans.  
Op 17 november 2013 is het Kunstendag voor kinderen en trekt Passerelle naar het Mu.ZEE te Oostende. Van 10:00 tot 13:00 krijg je gratis toegang tot de tentoonstelling Het sterrenalfabet van E.L.T. Mesens: Dada en surrealisme in Brussel, Parijs en Londen. . Mu-zee-um, de kunsteducatieve werking, trakteert bovendien samen met Mu.Zee de bezoekers op een heerlijke ontbijt en talrijke workshops en activitiveiten. Voor Passerelle tekent choreografe Sarah Bostoen present voor een da-dans sessie met surreële opdrachten.

RE:ROSAS@TACKTOREN

Precies 30 jaar geleden zette het dansgezelschap Rosas zich op de kaart met de voorstelling Rosas danst Rosas. De choreografie werd intussen over heel de wereld opgevoerd. Op het net circuleren verschillende versies van de ‘stoelenscène’. RE:Rosas! is een project van Rosas en  Fabuleus, in samenwerking met Danspunt. Zij nodigden iedereen uit om een eigen versie van de beroemde choreografie te filmen en up te loaden naar www.rosasdanstrosas.be. Die filmpjes zullen vertoond worden in de foyer van het Kaaitheater, waar de voorstelling wordt hernomen op 8, 9, 10 en 12 oktober 2013.  Ook Passerelle deed een oproep om een eigen versie te maken. Morgane Van Weyenbergh begeleidde in 2 sessies 10 meisjes tussen 10-15 jaar. Het resultaat  werd gefilmd op een unieke locatie in Kortrijk.
In het kader van het tweejaarlijks dansfestival Dansand werd Passerelle gevraagd voor een tweedaagse danssessie, in samenwerking met Kunstencentrum Vrijstaat O en Mu-zee-um. Onder begeleiding van Leen Dewilde gingen kinderen tussen 8 en 12 jaar aan de slag met hedendaagse dans en met het strand als inspiratiebron. Deze smaakmaker resulteerde in een toonmoment op de dijk van Oostende.  
In het kader van het stadsproject ‘iedereen olympiër’ zette Passerelle 5 choreografen in om met 5 verschillende groepen verspreid in de stad verrassende performances met hoepels neer te zetten. De hoepels werden gebruikt als metafoor voor de Olympische cirkels.
Op 20 april 2013 organiseerde Passerelle samen met de Schouwburg Kortrijk een tweede Dans.artDeLuxe, opgetrokken rond de voorstelling Drumming van Anne Teresa De Keersmaeker.

 Bij deze Dans.artDeLuxe kregen de deelnemers twee workshops van telkens twee uren met een (ex-)danser van Rosas. De workshops waren gebaseerd op het werk van A.T. De Keersmaeker. Na de workshops was er een broodmaaltijd en konden de deelnemers  een inleiding op de voorstelling meepikken en aansluitend ook de voorstelling DRUMMING bijwonen in de Kortrijkse Schouwburg. Een unieke ervaring voor alle deelnemers.
Passerelle organiseert jaarlijks enkele artistieke trajecten waarin ervaren dansers tussen 17 en 30 jaar de kans krijgen om met een professionele choreograaf een productie op te zetten. Voor vorige edities werkten we al samen met Albert Quesada, Benjamin Vandewalle, Liesbeth Gruwez, Peter Savel en vele anderen. Onze eerste gastchoreograaf voor 2015 is bekend. Alexander Vantournhout verraste al menig dans- en/of circusliefhebber met zijn intense en intelligente danscreaties. In 2015 zal Alexander aan slag gaan met als inspiratiebron de teksten van Daniil Charms, een rusisch absurdisch schrijver. In aanloop naar dit project organiseerde Passerelle een open workshop op 22 en 23 november 2014.  
Op 23 november 2013 is de double bill WeAllGo & Point of view te zien in CC De Ververij in Ronse. In aanloop van de voorstelling werd in samenwerking met het Cultuurcentrum en de academie van Ronse een dans.art sessie georganiseerd. Beverly Coorevits, één van de dansers uit de voorstelling WeAllGo, ging met het materiaal uit de voorstelling aan de slag. Tijdens 2 sessies van 2 uur werd gewerkt met een groep beginners van de afdeling Woord en een groep geoefende dansers van de adeling Dans. Aansluitend konden ze de voorstelling bijwonen in CC De Ververij. Een fijne ervaring voor de deelnemers om het materiaal uit de workshop te herkennen in de voorstelling.
Zaterdag 9 maart 2013 was Passerelle te gast in CC De Leest te Izegem met de double bill Human Wrongs, Human Rights (Stanislav Dobak) en Point of View (Benjamin Vandewalle). In de namiddag was er de unieke kans om kennis te maken met choreograaf Stanislav Dobak die een dans.art-sessie verzorgde op de planken van het Cultuurcentrum De Leest.  In deze sessie konden de deelnemers aan de slag gaan met het bewegingsmateriaal van de voorstelling Human Wrongs, Human Rights, en 's avonds konden ze naar de voorstelling kijken. Op zondag 17 maart  2013 verzorgde Stanislav Dobak ook een gelijkaardige dans.art sessie voor de leerlingen van SAMWD in het Vedetorium van Lier.   
Op zondag 23 februari 2014 organiseert Passerelle een workshop voor jongeren (14+) met danservaring. Dit ter kennismaking met Dafne Maes en het project DansenDansen. DansenDansen richt zich op dansers zonder ervaring maar Dafne zou haar kennis, methodieken en ambitie graag eens toetsen aan een groep jongeren (14+) met danservaring. Passerelle reikt Dafne hiervoor graag de hand en organiseert samen met haar een dansproject..
Op 12 oktober 2013 organiseert Schouwburg Kortrijk samen met Passerelle een derde Dans.art DeLuxe, een workshop voor amateurs met dans ervaring, gebaseerd op het werk van Sidi Larbi Cherkaoui. In navolging van de vorige succesvolle edities met dansers van Les ballets C de la B en Rosas gaan we deze keer aan de slag met dansers van Eastman, het gezelschap rond de gevierde choreograaf Larbi Cherkaoui. Het recept van een Dans.art DeLuxe is genoegzaam gekend. Je krijgt 2 workshops van telkens 2 uren met dansers uit het gezelschap Eastman die jou bewegingsmateriaal aanbrengen gelinkt aan de choreograaf en de voorstelling 4D van Sidi Larbi Cherkaoui/Eastman. Na de workshop krijg je een broodjesmaaltijd aangeboden en pik je de voorstelling 4D mee.  
Passerelle realiseert jaarlijks enkele artistieke trajecten waarin dansers tussen de 17 en 30 jaar de kans krijgen om samen met een professionele choreograaf te werken. Dit jaar werken we o.a. met het choreografenduo Jamie Lee & Stanislav Dobak enerzijds en met Quan Bui Ngoc anderzijds.Stanislav Dobak maakte samen met Passerelle reeds Human Wrongs, Human Rights. Nu gaat hij in zee met de Australische Jamie Lee om samen met Passerelle een podiumversie te maken van hun op til staande dansfilm A Castle in the Air.   In aanloop naar deze artistieke trajecten organiseren we een kennismakingsworkshop met Jamie, Stanislav en Quan. Opzet van de workshop is om zicht te krijgen op het creatieproces en de timing van het traject.
Op zondag 21 december 2014 begeleidt Lot Jansen kleuters bij hun eerste danspasjes tijdens een keileuke workshop! Lot Jansen (1982) startte met een opleiding Podiumtechnieken aan het RITS om vervolgens de sprong naar dans/choreografie te maken. Ze studeerde in 2007 af aan het Hoger Instituut voor dans te Lier, optie choreografie. Ze werkte samen met verschillende artiesten o.a. Marc Vanrunxt, Filip Van Huffel en David Hernandez. Door haar fascinatie voor beweging en ruimte verdiepte ze zich verder in theatervormgeving (POPOK 2008-2009).  
Naar aanleiding van de voorstelling Fairy Queens, die op 6 december 2013 te zien is in het Liers Cultuurcentrum, organiseert Passerelle In samenwerking met de dansafdeling van Samwd Lier een dans.art sessie met Peter Savel. Deze sessie gaat door op 17 november in het Vedetorium in Lier. Peter Savel laat de deelnemers kennismaken met zijn bewegingstaal en probeert hen inzicht te geven in hoe de voorstelling Fairy Queens tot stand kwam. Aan de hand van een aantal praktische oefeningen wordt er een korte frase uit de voorstelling aangeleerd en daarop verder gewerkt. Een leuke ervaring voor de deelnemers om die frase dan ook te herkennen in de voorstelling.
Passerelle realiseert jaarlijks enkele artistieke trajecten waarin dansers tussen de 17 en 30 jaar de kans krijgen om samen met een professionele choreograaf te werken. Dit jaar werken we o.a. met het choreografenduo Jamie Lee & Stanislav Dobak enerzijds en met Quan Bui Ngoc anderzijds.Quan Bui Ngoc komt uit Vietnam en trad voor het eerst op in België met Wolf van Alain Platel. Daarna volgden vsprs, pitié, Out of Context - for Pina & C(H)OEURS. Momenteel creëert Quan eigen werk met o.a. K et en Untold. In aanloop naar deze artistieke trajecten organiseren we een kennismakingsworkshop met Jamie, Stanislav en Quan. Opzet van de workshop is om zicht te krijgen op het creatieproces en de timing van het traject.