DansenDansen

Printvriendelijke versie

Passerelle organiseerde samen met Dafne Maes het traject DansenDansen voor jonge dansers met ervaring. Met jong bedoelen we 14 tot 18 jaar. Ervaring betekent het hebben van enige dansachtergrond en de bereidheid om hiermee creatief te willen experimenteren.

Passerelle reserveerde hiervoor een volle week het podium van de BUDASCOOP, van 18 t.e.m. 22 augustus en sloot de week af met een voorstelling.

dansendansen passerelle repetities

Dafne Maes studeerde af als bachelor dans en specifieke lerarenopleiding dans aan het Koninlijk Conservatorium / Artesis Hogeschool Antwerpen en behaalde een Master Culturele Agogiek aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze danst(e) in verschillende dansprojecten van o.a. Ann Van den Broek, Filip Van Huffel, Paul Wenninger, Randi De Vlieghe, Goele Van Dijck en Alexandra Meijer. Als educatief medewerker/docent is ze aan de slag bij Mooss, Koninklijk Conservatorium (bachelor drama), Ultima Vez (Wim Vandekeybus) en Rosas (Anne Teresa de Keersmaeker). In het kader van haar onderzoek naar danseducatie ontwierp ze de danseducatieve website www.dansendansen.be

 

DansenDansen was aanvankelijk een concept waarmee Dafne Maes aan de slag ging met dansers zonder ervaring. Ondertussen weet Dafne dat DansenDansen ook heel boeiend kan zijn voor dansers met ervaring en wil ze dit graag verder uitwerken.

 

De week werd afgesloten met een toonmoment in de BUDASCOOP, samen met de toonmomenten van Stel Dat. Een week langwaren kinderen en jongeren baas op Buda!

Lees hier meer.

neen