Diep Verdwaald

Printvriendelijke versie

In Diep Verdwaald zet een enthousiaste groep jongeren van Colour the Streets uit Genk de eerste stapjes binnen de hedendaagse dans. Onder leiding van Judith Clijsters en in samenwerking met Jelena Gavric, zochten ze naar hoe ze hun verontwaardiging en sterke mening over 'pestgedrag' in beweging konden brengen. Als resultaat zien we deze jongeren elk op hun eigen manier balanceren tussen onzekerheid, vrijheid, eenzaamheid, vertwijfeling en hun diepe kracht.

Judith begeleidde hen in dit creatieve proces en hielp deze fantastische en uitbundige bende een eigen stem te geven.

Diep verdwaald

Van en met: Elisa Yazillitas, Melike Korkoca, Sevde Kocyigit, Dania Kurent, Ayten Yucel, Alessia Alfano, Kardelen Yesil, Meltem Polat, Sevgi Bicici, Kautsar Karamat, Ezo Masalci

Cultuurcentrum C-Mine wordt een serieuse partner van Passerelle. Na Vol Vertrouwen werkte choreografe Judith Clijsters aan Diep Verdwaald. Deze keer werd er expliciet gekozen om te werken met jongeren van allochtone afkomst die niet vertrouwd waren met de hedendaagse dans.
C-Mine introduceerde ons bij Gigos, jeugdwelszijnswerk Genk, en Colour the Streets om samen met elf hiphoppers een project op te zetten. In 7 sessies werkten ze naar een toonmoment toe dat zij in de kerstvakantie presenteerden voor een volle zaal.

Sofie Cemke maakte er deze beklijvend video-impressie en huisfotograaf Luc Depreitere legde zoals immer Diep Verdwaald mooi vast op de gevoelige plaat.

Diep Verdwaald kwam er op initiatief van Danspunt, Passerelle en cultuurcentrum C-Mine en was een meer dan mooie afsluiter van 2014.

neen