double bill I Still Remain & Thinking Dance

Printvriendelijke versie

De nieuwe double bill van Passerelle met jonge beloftevolle choreografen Judith Clijsters en Peter Savel.

Judith creëert deze zomer met 5 dansers I Still Remain in C-Mine Genk. Peter Savel gaat voor Thinking Dance aan de slag met 6 jonge dansers in de BUDAtoren in Kortrijk. Veelbelovend!!

Thinking dance – Peter Savel

Thinking dance wordt een onderzoek, een zoektocht doorheen onze geest. Kunnen we onze innelijke gedachtengang omzetten in beweging en dans?

Dans – Marie Buysschaert, Celien Mertens, Viktor Skatchkoff,  – Choreografie – Peter Savel

Peter Savel is geboren in Slovakije. Hij studeerde er danspedagogie en trok daarna naar P.A.R.T.S, de dansschool van de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. In 2010 studeerde hij af en ging hij les geven, eigen voorstellingen maken en dansen voor andere choreografen. Door zijn achtergrond als dansdocent besteedt Savel veel aandacht aan het proces bij de totstandwording van zijn voorstellingen en de samenwerking met zijn dansers.
Peter maakte voor Passerelle al eerder het succesvolle Fairy Queens.


I Still Remain – Judith Clijsters

In I Still Remain vertaalt Judith Clijsters samen met 6 dansers de kracht die zich manifesteert als we interne en externe ritmes durven volgen, voelen en er uiting aan geven. Het gaat over de potentiële groei die schuil gaat tussen mensen als de waarde van samen boven dat van het individu staat. Ze legt hierin de focus op twee aspecten: de confrontatie met jezelf als je beseft dat alleen niet meer genoeg is, alsook de viering en de kracht van het samenzijn.
Dans – Benjamin Muller, Femke Legein, Gwen Kiggen, Joke Swennen, Eva-Luna Geebelen- Choreografie – Judith Clijsters - Muziek – Patrick Housen
 

Judith Clijsters studeerde af aan the Northern School of Contemporary Dance in Leeds waarna ze een jaar met Verve Dance Company (PGD) internationaal toerde. Vervolgens danste ze enkele seizoenen voor het Engelse repertoire gezelschap Phoenix Dance Theatre en werkte ze samen met o.a. de choreografen Aletta Collins, Douglas Thorpe en Isira Makuloluwe. Na 5 jaar Engeland kwam ze terug naar België, klaar voor een andere dansscène.Naast het podiumgebeuren geeft Judith freelance technieklessen hedendaagse dans en creatieve workshops.
Judith maakte voor Passerelle al eerder de fysieke voorstelling Holding Space.


Thinking Dance & I Still Remain

7-8-9 november 2019  in BUDACOOP Kortrijk

Tickets: VVk € 8 / ADD € 10 via UIT in Kortrijk 056 23 98 55 of online

24 november 2019 in C-Mine Genk

Tickets: https://www.c-minecultuurcentrum.be/programma/view/id/1903/h/programma/c...

 

neen