BeleefDe Begijntjes

04/07/2014
Toonmomenten tussen 16 tot 18u in het kader van de opening van het nieuw belevingscentrum in het Begijnhof.

BeleefDe Begijntjes

Printvriendelijke versie


Het begijnhof van Kortrijk is een uniek stuk UNESCO werelderfgoed in het hart van de stad Kortrijk. Het OCMW, eigenaar van het begijnhof, de Vlaamse Overheid en de Provncie, investeren in de totale restauratie en herbestemming van deze site. De inrichting van een nieuw belevingscentrum in de gerestaureerde Sint Annazaal is één van de orgelpunten in dit verhaal. Het eerste weekend van juli wordt het belevingscentrum , waar de begijn als sterke vrouw centraal staat, feestelijk geopend voor het grote publiek.

In het dynamisch en interactief belevingscentrum staan de begijnen als sterke vrouwen centraal. Met hun witte kappen en zwarte mantels waren ze een opvallend zicht in het straatbeeld waardoor ze ok vaak, ten onrechte, werden gezien als een soort nonnen. Maar hun radicale religieuze opvattingen en eigenzinnige invulling van een spirituele beleving,schopte danig tegen de schenen van de Kerk én de samenleving.

Passerelle staat voor beleving en inleving en werkt vaak rond een thema, en indien mogelijk ook op locatie, net om die beleving nog intenser te maken.
Voor dit project gaat Passerelle aan de slag met een groep kinderen tussen 10 en 12 jaar van 1 t.e.m. 4 juli, telkens van 9 tot 16u.
Bernadette De Deygere en de kinderen laten zich inspireren door de strikte richtlijnen waaraan de begijntjes zich hielden en kleuren dit eigenwijs maar beleefd in.

Ben je tussen 10 en 12 jaar en heb je interesse om hieraan mee te werken?
Ben je vrij tussen 1 en 5 juli 2014?

Schrijf je dan snel in op 056 25 50 77 of info@passerellevzw.be

Deelname is gratis, maar enige danservaring is verreist!

Het resultaat van dit project wordt  gepresenteerd tijdens het openingsweekend van het nieuwe belevingscentrum in Sint-Annazaal, Begijnhof Kortrijk.

BeleefDe Begijntjes - toonmomenten
Vrijdag 4 juli tussen 16 en 18 uur
Zaterdag 5 juli tussen 14 en 16 uur