double bill D-EFFECT & Alstublieft!

14/03/2020
dansvoorstelling

double bill D-EFFECT & Alstublieft!

Printvriendelijke versie


Passerelle is vaak een blind date met jong werk van straffe choreografen. Op één avond maak je kennis met twee creaties. Passerelle presenteert twee verrassende creaties van Lisi Estaras en Bérengère Bodin, twee topdanseressen uit het collectief les ballets C de la B van Alain Platel.

In D-EFFECT brengt Lisi Estaras drie jonge danseressen, twee dansers met het syndroom van Down en een contrabas-speler samen in de studio voor de creatie van een energieke, absurde tot poëtische voorstelling. Door zaken uit te vergroten beïnvloeden ze elkaar en roepen ze vragen op omtrent identiteit, leeftijd, gender, kwetsbaarheid en hun relaties tot elkaar. Hangt het geluk van de mens af van de behoefte of de noodzaak om tot een groep te behoren? Is de weg naar geluk gelinkt aan de verplichting om zich in te zetten voor anderen ten koste van zichzelf?

In Alstublieft! van Bérengère Bodin worden deze vragen op scène gesteld en behandeld door drie dansers, drie individuen, drie parallelle enkelingen, een drieluik van getuigenissen…

Te zien op zaterdag 14 maart 2020 in GC De Groene Meersen, Zedelgem

Tickets: https://www.zedelgem.be/passerelle-double-bill-d-effect-en-alstublieft