double bill Elie Tass & Manon Avermaete

05/11/2020
een avondvullende dansvoorstelling met jong werk

double bill Elie Tass & Manon Avermaete

Printvriendelijke versie


Passerelle heeft een patent op jong aanstormend talent. Namen als o.a. Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez, Benjamin Vandewalle, Alexander Vantournhout, Bérengère Bodin en Anneleen Keppens gingen in het begin van hun carrière in zee met Passerelle.

Op het menus staan twee jonge, voor het brede publiek relatief onbekende, choreografen die aan de slag gaan met een groep jonge dansers.

Passerelle presenteert Manon Avermaete en Elie Tass in double bill op 5-6-7 november 2020 in BUDASCOOP Kortrijk en op 28 november 2020 in C-min cultuurcentrum Genk.


Manon Avermaete

Manon komt uit Antwerpen en studeerde in 2007 af aan de Theaterschool Amsterdam waar ze een opleiding Moderne theaterdans volgde. Tijdens en naast haar studies werkt ze aan eigen choreografieën. What the water feels like to the fishes is het eerste stuk dat ze kan tonen buiten de schoolmuren. Het wordt geselecteerd voor de Uitmarkt in Amsterdam en zorgt voor het startschot van haar werk als choreograaf.

Samen met Paulien Truijen richt ze haar eigen dansgezelschap Cie.Woest op. Met Woest legt ze haar focus voornamelijk op het maken op locatie met o.a. Leaving Normal, Lucky Shots en Balancing Bodies. In deze voorstellingen is Manon steeds op zoek naar een nieuwe relatie met haar publiek. Sinds 2016 bouwt Woest haar expertise veld uit door steeds meer te werken voor een jong publiek.

Wat haar taal typeert is het mengen van verschillende kunstvormen en het zoeken naar humor in haar bewegingstaal. Leesbaar en verteerbaar!  


Elie Tass

In 2006 ontmoet hij Alain Platel bij les ballets C de la B, een ontmoeting die het begin van een lange samenwerkingsperiode inluidt (2006 - 2019), voornamelijk in de creaties van vsprs, pitie!, Out of context - for Pina, tauberbach en nicht schlafen.

In 2011 nodigde Ross McCormack, een les ballets C de la B-collega, hem uit om voor het hedendaagse dansgezelschap Dancenorth in Queensland (Australië) samen te collaboreren aan de creatie van [SIC].

Voor Sidi Larbi Cherkaoui werkte hij in 2012 als danser voor de creatie van Puz/zle.


In 2019 maakt hij met de laatstejaarsstudenten van de Paolo Grassi school in Milaan entrata di emergenza, dat vervolgens wordt uitgenodigd op het Festival Morsi en dan later ook door Fondazione Prada in Milaan, ditmaal herwerkt voor de veel grotere Deposito ruimte.

In zijn werk vertrekt Elie vooral vanuit de idee van een hevig onderzoekend lichaam … dansend maar ook wandelend, zittend, ademend, manipulerend, zwetend en observerend. En vanuit goesting.