Double bill Fairy Queens & Ensemble

07/02/2014
Maak kennis met twee jonge beloftevolle choreografen en ontdek nieuw, fris en oprecht werk van Albert Quesada (Ensemble) en Peter Savel (Fairy Queens).

Double bill Fairy Queens & Ensemble

Printvriendelijke versie

Op 7 februari 2014 is Passerelle te gast in CC Ter Vesten, Beveren met de double bill Ensemble & Fairy Queens.

Albert Quesada en Peter Savel, studeerden beiden af aan P.A.R.T.S., de school van Anne Teresa de Keersmaecker. Zij begeleidden in 2012  elk een choreografisch traject bij Passerelle.

Albert en Peter lieten zich onafhankelijk van elkaar inspireren door de klassieke muziek en hoe complex deze composities kunnen zijn. ’Hoe beïnvloedt het beeld en de beweging wat we horen ?’ loopt als een rode draad door deze double bill. 

Fairy Queens

concept & creatie: Peter Savel 
dans & creatie: Joke Depreitere, Karen Lamberts, Florence Naessens, Ine Naessens, Frauke Seynnaeve & Céline Verhaeghe
lichtontwerp: Koen Coulier
techniek: Kris Coussement 
muziek: fragmenten uit King Arthur van Henry Purcell 

Vertrekpunt van de creatie Fairy Queens was mijn interesse om muziek in haar meest complexe manier te vertalen naar beweging. Door het vertalen van de muziek in beweging maken we dingen zichtbaar en duidelijker hoorbaar.Naast de structuur van deze krachtige barokmuziek zochten we ook naar de kleur, het gevoel en de inhoud van de muziek. Bovendien appelleert Fairy Queens aan de verbeelding en de subtiele suggestie van het zoeken en verlangen naar liefde.

Ensemble

concept & creatie: Albert Quesada, 
dans & creatie: Valentine Galeyn, Karen Lamberts, Natalie Lobbens, Laura Simons, klankontwerp: Christian François
techniek: Koen Coulier & Kris Coussement
muziek: Leonard Bernstein (Candide's overture), en fragmenten van Johannes Brahms (Symphony no.1), Ludwig van Beethoven (Symphony no.5), Dmitri Shostakovich (Symphony no.5), Franz Joseph Haydn (Symphony no.11)

Albert zoekt in Ensemble naar de relatie tussen de groepsdans en de klassieke muziek. Met Ensemble bouwt Albert verder op zijn eerdere creaties Solos Bach & GouldTrilogy en Slow Sports door athletische performance te combineren met de zintuigen op scherp. Zodra ik muziek integreer in mijn werk, intrigeert mij wat mij in die muziek triggerde. De veelheid van instrumenten zorgt voor een gelaagdheid en een veelheid aan verhaallijnen. Deze groepsdynamica in muziek inspireert mij om dit om te zetten in dans. Hoe luisteren we samen, hoe bewegen we samen, hoe reageren we op elkaar ?

Wanneer: 7-02-2014
Waar: CC Ter Vesten – Gravenplein 2 – 9120 Beveren 
Reservatie: 03 750 10 00 of CC Ter Vesten