double bill I Still Remain & Thinking Dance

07/11/2019
Dansvoorstelling Peter Savel & Judith Clijsters

double bill I Still Remain & Thinking Dance

Printvriendelijke versie


De nieuwe double bill van Passerelle met jonge beloftevolle choreografen Judith Clijsters en Peter Savel.

Judith creëert deze zomer met 5 dansers I Still Remain in C-Mine Genk. Peter Savel gaat voor Thinking Dance aan de slag met 3 jonge dansers in de BUDAtoren in Kortrijk. Veelbelovend!!

I Still Remain - teaser

Thinking dance – Peter Savel

Thinking dance wordt een onderzoek, een zoektocht doorheen onze geest. Kunnen we onze innelijke gedachtengang omzetten in beweging en dans?

Dans – Marie Buysschaert, Celien Mertens, Viktor Skatchkoff – Choreografie – Peter Savel

Peter Savel is geboren in Slovakije. Hij studeerde er danspedagogie en trok daarna naar P.A.R.T.S, de dansschool van de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. In 2010 studeerde hij af en ging hij les geven, eigen voorstellingen maken en dansen voor andere choreografen. Door zijn achtergrond als dansdocent besteedt Savel veel aandacht aan het proces bij de totstandwording van zijn voorstellingen en de samenwerking met zijn dansers.
Peter maakte voor Passerelle al eerder het succesvolle Fairy Queens.


I Still Remain – Judith Clijsters

I Still Remain is een ode aan de verbondenheid die middels dans en muziek rechtstreeks het hart aanspreekt. Vijf dansers en één muzikant nemen de toeschouwers mee in een polyritmisch spel. Een fysiek krachtig spel dat ontstaat door de dynamiek binnen deze groep. De uitdaging bevindt zich in de zoektocht naar verbinding waarin harmonie en flow centraal staat. Wat blijft er over aan het einde van deze emotioneel intense, maar speelse trip? Wat blijft deel van het individu? Wat is deel van de groep?


Dans – Benjamin Muller, Femke Legein, Gwen Kiggen, Joke Swennen, Eva-Luna Geebelen- Choreografie – Judith Clijsters - Muziek – Patrick Housen
 

Judith Clijsters studeerde aan de Northern School of Contemporary Dance (Leeds, UK), toerde met Phoenix Dance Theatre (UK) en maakt autonoom werk als choreograaf/danser bij C-TAKT, Makershuis Tilburg en DansBrabant. Haar werk was onder meer te zien op Festival Cement, Le Guess Who?, MHKA en ccBerchem in Antwerpen en reisde met Moving Futures festival door Nederland. Momenteel toert ze haar ervaringsgerichte voorstelling Deep Sound Experience en Bored To Death (i.s.m. componiste Dyane Donck).
Judith maakte voor Passerelle al eerder de fysieke voorstelling Holding Space.


Thinking Dance & I Still Remain

7-8-9 november 2019  in BUDACOOP Kortrijk

Tickets: VVk € 8 / ADD € 10 via UIT in Kortrijk 056 23 98 55 of online