Double Bill: Ver van & Atelier Gnosis

10/03/2016

Double Bill: Ver van & Atelier Gnosis

Printvriendelijke versie


Ver van is het resultaat van een schoolproject met de OKANklassen van het VTI en de Drie Hofsteden Kortrijk. Voor het derde jaar op rij gaat Passerelle met hen in zee. Het is een bijzondere samenwerking die niet alleen jongeren uit heel verschillende culturen samenbrengt, maar ook een brug slaat tussen onderwijs, cultuur en integratie.

Na enkele maanden intensief en vooral creatief werken onder leiding van Pol Coussement en Darline Deprez, zijn deze jongeren bijna klaar om je te tonen waar ze de afgelopen tijd aan hebben gewerkt. Met behulp van muziek, woord, dans en film versmelten ze hun herinneringen, familieverhalen en nieuwe indrukken tot een sprankelende en ontroerende voorstelling.

Diezelfde avond brengen ook de dansers van het atelier Gnosis hun interpretatie van het gelijknamige artistieke traject uit 2009. Sofie Nuyttens was één van de dansers van dat artistieke traject. In het dans.atelier krijgt zij de kans om zelf choreografisch aan te slag te gaan met het concept en bewegingsmateriaal uit Gnosis. Daarin zoomde de Italiaanse choreograaf Vincenzo Carta in en uit op de groep dansers in een matrix-achtige compositie. De groep beweegt in ruimte en tijd en exploreert hierbij haar driedimensionaliteit. De dansers lijken zich unisono te bewegen maar niets is minder waar.

Wanneer: donderdag 10 maart 2016 om 19uur
Waar: Budascoop, Kapucijnenstraat 10, Kortrijk
 
Meer info en inschrijvingen: Directie Welzijn, 056/27.72.74 of welzijnsdienst@kortrijk.be
 

Het project kwam tot stand in samenwerking met Dienst Welzijn Stad Kortrijk, Aijko vzw, Passerelle vzw, Schouwburg Kortrijk & de OKANklassen van het VTI & Middenschool Driehofsteden.