Double bill A vos Souhaits! / United to Forget

02/11/2017
Dansvoorstelling met creaties van Sarah Bostoen en Bérengère Bodin in double bill

Double bill A vos Souhaits! / United to Forget

Printvriendelijke versie


"À Vos souhaits!..." Bérengère Bodin

Hangt het geluk van de mens af van de behoefte of de noodzaak om tot een groep te behoren? Is de weg naar geluk gelinkt aan de verplichting om zich in te zetten voor anderen ten koste van zichzelf? Op scène worden deze vragen gesteld en behandeld door drie dansers, drie individuen, drie parallelle enkelingen, een drieluik van getuigenissen…

Concept en creatie                     Bérengère Bodin
Dans en creatie                          Nora Coussement, Emma Poiré, Julie Vanhuysse   
Artistieke assistentie                  Lenneke Rasschaert
Lichtontwerp                               Nicolas Marie     

United to ForgetSarah Bostoen

Vergeten en herinneren, zoals ademhalen een onbewust ritme is. De herinnering onaantastbaar, zwevend in de onuitputtelijkheid van het brein en lichaam.
Het willen vergeten en koesteren, omdat het ons als belangrijk toeschijnt? Met de macht van de mens in het sturen van gedachten, het vormen van de herinnering en het schrijven van geschiedenis, individueel en collectief.

Concept en creatie                Sarah Bostoen
Muziek                                   Ralph Timmermans
Dans                                      Johanna Boone, Emma De Paepe, Cheyenne Preys, Viktor Skatchkoff en Nuria Tondat                                  

Te zien op 2,3 en 4 november 2017, telkens om 20u15

Locatie:           BUDASCOOP Kortrijk
Prijs:               VVK € 8 / ADD € 10

Tickets via UiT in Kortrijk op 056 23 98 55 of online via onderstaande linken:

Donderdag 2 november 2017   UItverkocht!
Vrijdag 3 november 2017
Zaterdag 4 november 2017

Reserveren via UiT In Kortrijk

 

Bérengère Bodin (° 1980, Fontenay-le-comte, FR) toonde van jongs af aan al een sterk sociaal engagement. Als tiener wou ze straathoekwerker worden. Ze zette zich ook een tijdlang in voor ‘Les restos du coeur’, de Franse tegenhanger van Poverello. Pas toen ze vijftien werd, ging ze dansen. Ondertussen maakt ze deel uit van Les Ballets C de La B van choreograaf Alain Platel. Ze schitterde onder meer in de voorstelling C(H)OEURS, tauberbach en nicht schlafen.

https://youtu.be/6UDO1y8uieY

Sarah Bostoen (°1985, Roeselare, BE) studeerde danstheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (NL). Naast het performen creëert Sarah eigen werk, zowel freelance als onder compagnie Monica, haar gezelschap dat ze in 2010 oprichtte.
Als freelancer creëerde ze o.a. Alle mooie dingen is verdwenen -een solo voor Arnaud Rogard- en werkte ze samen met Hein Mortier (Wit.h vzw/ De Figuranten).
Onder compagnie Monica creëerde ze twee solo’s: It’s all about my birthday (2010) en Sometimes the blues is just a passing bird (2013), genomineerd voor de Side-By-Side prijs (NRW Düsseldorf). Voor de productie Glimpses In Turbid Water, die in november 2015 in première ging, werkte Sarah samen met dansers Meri Pajunpää en Miguel do Vale, componist Ralph Timmermans en dramaturge Lise Surmont. Momenteel werkt ze aan een nieuwe creatie Poetic Machine.

https://youtu.be/KnVXwwyn4OY