Loslaten

03/04/2019
toonmoment OKAN project

Loslaten

Printvriendelijke versie


De Stad Leuven wil haar anderstalige nieuwkomers laten proeven van cultuur. Daarom gaan de jongeren uit de OKAN-klassen van het Sint Albertuscollege in zee met Passerelle. Want dans is bij uitstek een non-verbaal en universeel middel om met elkaar te communiceren.

OKAN staat voor OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers - tussen 12 en 18 jaar - die het Nederlands onvoldoende onder de knie hebben om direct in het reguliere onderwijs in te stromen. Passerelle is een danseducatieve organisatie die heel wat expertise met werken met anderstalige jongeren in huis heeft en die vooral jongeren en professionele dansers in heel Vlaanderen samenbrengt.

Het project is meer dan het maken van een voorstelling. Het is samen zoeken naar verhalen en beelden rond het thema "lostlaten". Valentine Galeyn en Rien Bauwens begeleiden hierin de jongeren. Cultuur met de kleine c en de grote C sijpelt door het proces. Respect, timing en focus gaan hand in hand met performance, dans, zang, muziek, … Dit traject mondt uit in een toonmoment op de grote scène van STUK - Huis voor Dans, Beeld en Geluid


van en met leerlingen van OKAN Sint-Albertuscollege Haasrode

een initiatief van OKAN-werking Stad Leuven

artistieke leiding Passerelle vzw

artistieke coaches Rien Bauwens en Valentine Galeyn

in samenwerking met OKAN Sint-Albertuscollege Haasrode