Open Call voor traject met Sarah Bostoen

26/03/2017
workshop met Sarah Bostoen ikv artistiek traject

Open Call voor traject met Sarah Bostoen

Printvriendelijke versie


Passerelle biedt jaarlijks de kans aan jonge amateurdansers om samen met  professionele choreografen aan een korte creatie te werken. In 2017 begeleidt Sarah Bostoen een artistiek traject. Ter kennismaking met haar bewegingstaal organiseert Passerelle een workshop met Sarah Bostoen.

Wanneer:     zondag 26 maart 2017 van 14:00-17:00
Waar:           Budatoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Doelgroep:  amateurdansers met ervaring 16-30 jaar
Meer info en inschrijven: info@passerellevzw.be

Na deze workshop worden een aantal dansers geselecteerd die zich willen engageren voor dit artistiek traject. De premières zijn gepland op 2,3 en 4 november 2017  in BUDASCOOP Kortrijk, in double bill met het traject A Vos Souhaits.

Sarah Bostoen (wonende te Gent, afkomstig uit Roeselare, 1985) studeerde danstheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (NL).
Als danseres werkte ze samen met verschillende choreografen en theatermakers waaronder Arno Schuitemaker (NL), Katja Graëssli (CH/NL), Laure Dever (BE), Sam Louwyck (BE), en het live-art gezelschap United-C (NL).

Naast het performen creëert Sarah eigen werk, zowel freelance als onder compagnie Monica, haar gezelschap dat ze in 2010 oprichtte.
Als freelancer creëerde ze o.a. voor het project ‘Transformator’ samen met een groep turners en pianist Julien Libeer (2013) en voor ‘Alle mooie dingen is verdwenen’ -een solo voor Arnaud Rogard- werkte ze samen met Hein Mortier (Wit.h vzw/ De Figuranten).
Onder compagnie Monica creëerde ze twee solo’s: ‘It’s all about my birthday’ (2010) en ‘Sometimes the blues is just a passing bird’ (2013), genomineerd voor de Side-By-Side prijs (NRW Düsseldorf). Voor de productie ‘Glimpses In Turbid Water’, die in november 2015 in première ging, werkte Sarah samen met dansers Meri Pajunpää en Miguel do Vale, componist Ralph Timmermans en dramaturge Lise Surmont. Deze voorstelling toert momenteel in Vlaanderen en Nederland.