Rhythm Got Boys & Girls

28/10/2019
dansatelier met Sarah Leenders

Rhythm Got Boys & Girls

Printvriendelijke versie


Tijdens de herfstvakantie kan je deelnemen aan
het Dansproject Rhythm got Boys&Girls met Sarah Leenders. Danseres en danscoach Sarah Leenders liet zich inspireren op de voorstelling Rythm got Girls van Judith Clijsters. Ritme en beweging staan centraal tijdens dit dansatelier. Een zoektocht naar het verband tussen beweging, muziek en persoonlijkheid.

Welke stemmingen komen bij jou naar boven bij het horen van bepaalde muziek en hoe vertaalt zich dat op een fysieke manier? We zullen werken met clichés, maar ook met tegengestelden. Aan de hand van verschillende oefeningen en spelletjes zullen we allerhande ritmes onderzoeken om uiteindelijk tot een samenhangend geheel te komen waarbij elk individu op zijn manier naar boven komt.

Doelgroep: 12+, met danservaring, al dan niet hedendaags.

Wanneer: Maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 oktober telkens van 9u30 tot 16u00 met aansluitend toonmoment op 30/10

Kostprijs: leerlingen Conservatorium: gratis, niet-leerlingen welkom : 95 euro/3 dagen.

Inschrijven via mail naar info@legatokortrijk.be met vermelding van je naam, leeftijd,  adres en contactgegevens.
Inschrijven kan tot en met zondag 20 oktober.


Sarah Leenders begon haar professionele danscarrière op haar 17de aan de Nationale Balletschool te Praag. Hier was ze lid van de jongerencompagnie Bohemia Ballet. Aansluitend volgde een bachelor opleiding hedendaagse dans aan Northern School of Contemporary Dance in Leeds, waarna ze gedurende 2 jaar in het Ballet Junior de Genève danste.
Sarah is sinds juni 2016 terug gebaseerd in België en werkt als freelance danseres aan verschillende projecten. Zo heeft ze o.a. samengewerkt met Olivier Dubois (CH), Gustavo Oliveira (PT), Laura Vanhulle (UK), Judith Clijsters (BE) en Nina Glockner (DE).
Sarah was ook assistente van Judith Clijsters tijdens de creatie van “Rhythm Got Girls” (2018)
en “I Still Remain” (2019) in C-mine Genk.