Salto-festival

08/07/2017
Stadsfestival vol muziek en beweging

Salto-festival

Printvriendelijke versie


Pol Coussement werd door het cultuurcentrum Menen gevraagd als curator voor het bewegingsluik van Salto-festival. Er wordt ingezet op participatieve projecten met o.a. Ik hou van u van de hand van Sidi Larbi Cherkaoui, een Re:Rosas op diverse locaties, een voorstelling WeAllGo en een stomende WeCanBeHeroes .

 

 

Bal Moderne dans - Ik hou van u van de hand van Sidi Larbi Cherkaoui

Het concept van Bal Moderne is eenvoudig: choreografieën van ongeveer 3 minuten, die speciaal gemaakt werden voor mensen met weinig of geen danservaring, worden in 45 minuten aan het publiek aangeleerd. De sfeer is een combinatie van concentratie en plezier. Niet de ernst en de discipline van een dansles, maar ook niet de trendy ijdelheid van een discotheek. Mensen van alle leeftijden en achtergronden dansen met elkaar, in een sfeer van solidariteit, bij elkaar gebracht door en voor het loutere dansplezier.  De coaches zijn Frauke Mariën en Gilles Fumba.

Concept: Michel Reilhac
Choreografie: Sidi Larbi Cherkaoui

Met dank aan Arenal vzw (www.balmoderne.be)

 

 

Monza - Ik Hou Van U/Je t'Aime Tu Sais

Re:Rosas

30 jaar geleden zette het dansgezelschap Rosas zich op de kaart met de voorstelling Rosas danst Rosas. De choreografie werd intussen over heel de wereld opgevoerd.

Met Re:Rosas  gaat Passerelle aan de slag met een groep dansers van Dansgroep Arte uit Lauwe. Op het Salto-fesitval brengen zij hun eigen Re:Rosas versie.

WeAllGo

WeAllGo is een voorstelling die Benjamin Vandewalle & Vincenzo Carta samen met Passerelle maakte. Deze voorstelling is geen afgemeten choreografie maar een proces dat in gang wordt gezet en waarin de dansers elkaar beïnvloeden. Composities komen organisch tot stand en mogen niet leiden tot structuren maar zijn impulsen waarop de dansers reageren. Voor deze WeAllGo-versie ging Passerelle aan de slag met 8 dansers van Dansgroep Helios uit Menen.

WeAllGo neemt je met haar visuele, bedwelmende kracht mee in telkens weer een unieke voorstelling.