Frontières

Printvriendelijke versie

Frontières is een grensoverschrijdend cultuurproject waarbij Passerelle parallel aan de slag gaat met een school in Frankrijk en Vlaanderen. Dit jaar gaan we in zee met école Jules Michelet (Roubaix) en De Levensboom (Marke).

Met Frontières zoeken we deze keer letterlijk te grens op. Wat betekent een grens, een begrenzing? Is een grens fysiek of zitten er ook limieten tussen onze oren? We zoeken ze alvast op.

Frontières @ LeGymnase - compilatie

Beide scholen hebben al enkele workshops achter de rug en gingen ook bij elkaar op bezoek. Via deze blog houden beide klassen contact met elkaar en wisselen zij ervaringen uit.


Vrijdag 20 februari 2015 presenteerde l’école Jules Michelet haar Frontières op het festival Les Petits Pas in Le Gymnase, Roubaix. Voor het eerst programmeerde Le Gymnase een schoolproject in het officiële programma. Deze eer viel te beurt aan Passerelle die voor het derde jaar op rij een project opzet met l'école Jules Michelet. Een erkenning voor het straffe werk dat Passerelle met kinderen neerzet.
 

Het 6de leerjaar van De Levensboom (Marke) werkte aan hun Frontières en presenteerden het resultaat voor de hele school op maandag 11 mei in Budascoop Kortrijk. 's Avonds was er nog een tweede toonmoment voor ouders en familie.  Foto's van het toonmoment vind je hieronder en op onze facebookpagina.

 

neen