GENTE

Printvriendelijke versie

Begin dit jaar zetten de Petrus & Paulusscholen uit Oostende de dans-educatieve organisatie Passerelle en De Grote Post hun schouders onder een bijzonder dansproject. Wekelijks ging choreograaf Pol Coussement langs in de OKAN-klassen van Petrus& Paulus. Hij repeteerde er met een veertigtal leerlingen, allen nieuwkomers uit verschillende landen, allen met een eigen verhaal en achtergrond.

GENTE compilatie

Het resultaat werd een performance gebaseerd op hun eigen verhaal en de zee.De repetities vonden plaats in de school. De eigen inbreng van de jongeren werd vanaf het begin gestimuleerd.

Het mooie aan dit traject is dat de leerlingen die zich doorgaans nog niet zo goed kunnen uitdrukken, door de universele taal van de dans openbloeien. Ze worden op een creatieve, niet-schoolse manier ondergedompeld in een taalbad. Ook de leerkrachten worden nauw bij dit project betrokken en leren de jongeren op een andere manier kennen.

In de laatste fase van dit project kwamen de leerlingen naar De Grote Post. Op deze manier maakten ze op een laagdrempelige manier kennis met een cultuurcentrum.

Op 23 maart 2017  presenteerden ze hun werk tijdens het toonmoment van GENTE op scène van de Grote Zaal in De Grote Post, Oostende
 

Lees hier het artikel 'Nieuw leerlingen bloeien open tijdens dans' uit Het Laatste Nieuws van 25-03-17.

neen