Herneming: Alstublieft! & Blind Spot

Passerelle staat voor een blind date met jonge, beloftevolle choreografen en Passerelle heeft hiervoor een fijne neus. In een double bill presenteert Passerelle het speels fysieke Blind Spot van Manon Avermaete (Cie Woest) en het overrompelend Alstublieft! van Bérengère Bodin.

Op 1 oktober kan je deze double bill bekijken bij CC De Woeker te Oudenaarde en op 15 oktober bij CC De Plomblom te Ninove. Extra fijn is de omkaderende workshop die je daar kan volgen in de voormiddag. Aan de hand van enkele dansante oefeningen en uitleg van een danser/coach krijg je een unieke inkijk in hoe de voorstelling tot stand kwam en waarom de choreograaf bepaalde keuzes maakte. Door deze workshop bekijk je de voorstelling absoluut met andere ogen! Meer info vind je hier.

Credits: Luc Depreitere & Ronny Janssens

Alstublieft! | Bérengère Bodin

Alstublieft! is een explosieve en tegelijk fijngevoelige choreografie van Bérèngère Bodin (danseres bij o.a. les ballets C de la B) op de overweldigende muziek van Rameau.

Moet je jezelf inzetten om anderen gelukkig te maken ? In hoeverre sta je ten dienste van een ander ? 
Op scène worden deze vragen gesteld door drie dansers, een drieluik van getuigenissen…

Concept en creatie: Bérengère Bodin
Dans en creatie: Nora Coussement, Ine Naessens en Julie Vanhuysse
Artistieke assistentie: Steven Prengels, Lenneke Rasschaert
Lichtontwerp: Nicolas Marie
Productie: Passerelle vzw

Blind Spot | Manon Avermaete
Een zetel, een eettafel. Een lamp en een plant. Wat oogt als een harmonieus tafereel maakt al snel plaats voor chaos waarbij het meubilair en de dansers in het rond vliegen. Zowel wat staat als wie zit is genoodzaakt in beweging te komen. In Blind Spot richten vijf performers de schijnwerper op ons beperkt vermogen te zien wat er écht aan de ribben van onze naasten kleeft. In een licht banale setting vertellen ze persoonlijke, vaak aandoenlijke verhalen. Recht uit het hart. De songs die Izja Rutten live brengt, vormen mee het narratief van de voorstelling.

Concept en creatie: Manon Avermaete en Paulien Truijen
Choreografie: Manon Avermaete i.s.m. dansers
Performers: Jade GijssenFemke LegeinDunja Lycops, Britt Loyen en Izja Rutten
Muziek en zang: Izja Rutten


logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: