Holding Space

Printvriendelijke versie

De jonge choreografe Judith Clijsters pakt uit met de fysiek uitdagende choreografie Holding Space, die zij samen voor en met vijf dansers creëerde. UItgangspunt voor deze creatie zijn de twee extremen die het lichaam in dit hedendaags tijdperk meemaakt. Enerzijds het hoge tempo, stress, multitasking, volgepropte agenda’s en fitness woede. Anderzijds de enorme fysieke passiviteit, de 9 dagelijkse zituren, burn outs en bore outs.

HOLDING SPACE trailer

Holding Space houdt het midden tussen stress en onthaasting, tussen kunnen en niet kunnen. Een latent spanningsveld boordevol tegenstrijdigheden. Een pleidooi om stil te staan, tegen de trends in, en terug naar ons lichaam te luisteren.

Concept en creatie        Judith Clijsters
Dans en creatie             Emma Poiré, Karen Lamberts, Margot Croubels, Joke Depreitere en Julie Vanhuysse
Lichtontwerp                  Koen Coulier

Judith Clijsters studeerde af aan the Northern School of Contemporary Dance in Leeds (*outstanding achievement award) waarna ze een jaar bij Verve Dance Company (PGD) met werk van o.a Milan Kozanek, Rachel Krische, Jennifer-Lynn Crawford en Glenn Wilkinson internationaal toerde. Vervolgens danste ze enkele seizoenen voor het Engelse repertoire gezelschap Phoenix Dance Theatre en werkte ze samen met o.a. de choreografen Aletta Collins, Douglas Thorpe en Isira Makuloluwe. Na 5 jaar Engeland kwam ze terug naar België, klaar voor een andere dansscène.Naast het podiumgebeuren geeft Judith freelance technieklessen hedendaagse dans en creatieve workshops.

Holding Space is te zien op 3-4-5 november 2016 in BUDACOOP, Kortrijk, in double bill met Pix & Moves.
Tickets via UiT in Kortrijk op 056 23 98 55 of via deze link.

Het creatieproces met Judith en de dansers is volop aan de gang. Hieronder alvast een aantal sfeerfoto's. Check ook onze facebookpagina voor meer foto's.

Holding space - the making of

Lees hier het interview met Judith Clijsters en Karen Lamberts.

neen