Human Wrongs, Human Rights

Printvriendelijke versie

In 2011 begeleidde Stanislav Dobak een artistiek traject Human Wrongs, Human Rights, waarin hij de grens verkent tussen het machinale en het menselijke.

concept en creatie: Stanislav Dobak
dans en creatie: Beverly Coorevits, Valentine Galeyn, Sofie Nuyttens, Joyce Vanlersberghe
muziekcompositie: Pol Isaac
lichtontwerp: Koen Coulier
techniek: Koen Coulier & Kris Coussement

Human Wrongs, Human Rights neemt de bewegingsvrijheid van zowel het individu als de groep onder de loep. Onze samenleving houdt van structuren en overzicht. Het individu verdwijnt in de groep. Wanneer zien we het bos niet meer door de bomen?

Het pompen van cilinders, het subtiele samenspel van tandraderen, de snelle rotatie van een krukas,... ze vormden het uitgangspunt voor Human Wrongs, Human Right, waarin choreograaf Stanislav Dobak de grens verkent tussen het machinale en het menselijke.

 

Stanislav Dobak is geboren in 1987 in Slovakije. Hij studeerde onder meer aan het conservatorium J.L. Bellu in het Slovaakse Banskà Bystrica en aan het gerenommeerde P.A.R.T.S. in Brussel, waar hij in 2010 afstudeerde. Stanislav was als danser te zien in de voorstelling Hands van Ultima Vez (Wim Vandekeybus) en in Shock van de Venezolaanse choreograaf David Zmbrano, met wie hij nog steeds samenwerkt als asistent.

Video Impression of Human Wrongs Human Rights (Stanislav Dobak)

Speellijst Human Wrongs, Human Rights

27-10-2011     Kortrijk - Budascoop - première
28-10-2011     Kortrijk - Budascoop
29-10-2011     Kortrijk - Budascoop
07-12-2012     Lier - Cultuurcentrum
09-03-2013     Izegem - CC De Leest