Interview Bérengère Bodin / Au Suivant

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Choreografe Bérengère Bodin werkt i.s.m. filmmaker Philippe Piffet aan Au Suivant, een dansfilm gemaakt in de indrukwekkende setting van het Concertgebouw in Brugge. De film is een creatie van Bodin en de workshops ter voorbereiding van Au Suivant gingen door in augustus 2020. Dit gebeurde allemaal met de steun van Danspunt, Passerelle, fABULEUS en Concertgebouw Brugge en het eindresultaat wordt in april voor het eerst aan het grote publiek getoond.

AU SUIVANT … De volgende! Jacques Brel herhaalde het in zijn gelijknamige lied tot in den treure.

Deze film is een ode aan de jeugd die schittert, aan het vuur dat jongeren bezielt. Een fictieve documentaire die getuigt van hun poëzie. Geschreven door, voor en met hen.

Ze geloven in bewegen, zweten en boven zichzelf uitstijgen. Op een auditie komen ze samen, als een lange stoet zwetende pelgrims, hopend dat het doek voor hen zal opgaan.

De jongeren gooien hun lichamen in de strijd. Ze vergeten zichzelf en gaan helemaal op in de dans. “Velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren …” Tenzij we áchter het doek kunnen kijken. Tenzij we kunnen ervaren wat er áchter de coulissen gebeurt. Tenzij we hun droom kunnen beleven, als een stralende belofte aan de volwassenen van morgen …

We kijken naar hen, luisteren naar hen, observeren hen, bespieden hen.

In het krantje van Danspunt staat een interview met Bérengère Bodin over de film. Je leest er alles over hieronder, het volledige krantje vind je via deze link.

Laat je reactie na

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

blank

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: