jongerenstage met Judith Clijsters

Printvriendelijke versie

Passerelle organiseert i.s.m. Cacao Bleu een jongerenstage met Judith Clijsters op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2015. In deze 2-daagse gaat Judith Clijsters samen met de dansers op zoek naar de wisselwerking tussen het precies uitvoeren van een choreografie enerzijds en het persoonlijk interpreteren hiervan anderzijds.  Judith wil hen veel bewegingsmateriaal en compositiemogelijkheden aanreiken om daar dan in solo en in duet mee aan de slag laten gaan...

Wanneer: zaterdag 28-02-15 van 13:00-17:00 én zondag 1-03-15 van 13:00-17:00
Waar: Passerelle, Tacktoren, studio 2, Korte Kapucijnenstraat z/n, Kortrijk
Voor wie: jongeren tussen 16 en 21 jaar die reeds ervaring hebben met hedendaagse dans
Prijs: € 30 voor de twee dagen
Inschrijvingen: info@passerellevzw.be, plaatsen zijn beperkt!

Judith Clijsters studeerde af aan the Northern School of Contemporary Dance in Leeds (*outstanding achievement award) waarna ze een jaar bij Verve Dance Company (PGD) met werk van o.a Milan Kozanek, Rachel Krische, Jennifer-Lynn Crawford en Glenn Wilkinson internationaal toerde. Vervolgens danste ze enkele seizoenen voor het Engelse repertoire gezelschap Phoenix Dance Theatre en werkte ze samen met o.a. de choreografen Aletta Collins, Douglas Thorpe en Isira Makuloluwe. Na 5 jaar Engeland kwam ze terug naar België, klaar voor een andere dansscène.

In 2012 studeert ze af als productieassistent ‘productie van podiumkunsten’ (Sabbattini) aan deSingel in Antwerpen, waarnaast ze freelance danste voor o.a. Phil Sanger (Artists North UK) en choreografisch assisteerde voor Peter Hendrikx (theatergezelschap de Stokerij). In datzelfde jaar maakte ze samen met Yentl de Werdt haar eerste dansvoorstelling DAGBREEK. Deze voorstelling werd gesteund door de provincie Limburg, C-Mine cultuurcentrum Genk, ccHa en TAKT Dommelhof en werd opgenomen bij Aanbodpodium Brussel tot 2015. 

In 2013 kreeg ze opnieuw steun van de provincie Limburg, C-Mine cultuurcentrum, TAKT Dommelhof en ccBerchem voor een artistiek onderzoek over ontwikkelingsdrang. Daarnaast werkt ze mee aan het artistiek onderzoek SuperSync van Roeland Luyten, assisteerde ze de Flamenco danseres Phoebe Brack (Aroma del Mundo producties) bij het maken van een kindervoorstelling en choreografeert en begeleidt ze het volgend jongeren-dansproject van Passerelle i.s.m. Danspunt en C-mine. 

Judith is bezig met de voorbereidingen van haar volgende dansvoorstelling BEAUTIFUL SELF. Deze dansvoorstelling gaat over het berekenen en meten van ons zelfbeeld en wordt gecoproduceerd door C-Mine cultuurcentrum en TAKT Dommelhof. 

Naast het podiumgebeuren geeft Judith freelance technieklessen hedendaagse dans en creatieve workshops.

Deze stage kadert in 7x7 stages voor jongeren bij Cacao Bleu; 7 weekends voor jonge dansers waarbij zij kennis kunnen maken met de Belgische professionele danswereld. Jongeren kunnen deelnemen per weekend, of kiezen om meerdere weekends te volgen. In de planning staan stages bij Les Ballets C de la B, Passerelle, STUK, Rosas etc. Voor meer info check www.cacaobleu.be

neen