Maak kennis met Amber Cools

Amber Cools woont in Antwerpen en studeert in 2024 af aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen met een bachelor in de Dans. Voordien danste ze bij de ! Kunsthumaniora in Antwerpen en Arlekino. Tijdens haar studie kwam ze in aanraking met verschillende dans- stijlen en praktijken van onder andere Anton Lachky, Cruz Isael Mata, Kristina Alleyne en Tony Vezich. Verder nam ze deel aan verschillende creatieprocessen met Tamara Cubas, Chen-Wei Lee, Katie Vickers en anderen en ontwikkelde ze haar eigen werk.  

Amber zal tijdens Studio A’tack werken aan haar afstudeersolo Echoes in Motion, die ze maakte in haar opleiding. Ze wil haar solo dieper gaan onderzoeken en uitbreiden. In Echoes in Motion worden verschillende elementen uit de natuur in een dansstuk verweven en wordt onze inherente verbondenheid met de natuur benadrukt. Amber is ervan overtuigd dat we een betekenisvolle verandering kunnen teweegbrengen door het milieu te koesteren, elkaar te steunen en zelfzorg aan te moedigen. De ritmische patronen in de natuur zijn een grote inspiratiebron voor Amber in dit project. Amber zal in november 2024 werken in de Budatoren in Kortrijk.

Fotograaf: Rudy Carlier

logo passerelle 2021

Passerelle is een door Vlaanderen structureel erkende cultuureducatieve organisatie die kinderen en jongeren stimuleert om zich via dans, beweging, expressie en performance artistiek en persoonlijk te ontplooien.

Laatste berichten

Volg ons op Facebook

Hoe kunnen wij je helpen?

ARE YOU IN?

Volg Passerelle
op de voet en mis
geen enkele activiteit
of voorstelling meer!

Abonneer je meteen: