Miroir Magique @ Levensboom

Printvriendelijke versie

Voor het tweede jaar op rij ging Passerelle aan de slag met de leerlingen van De Levensboom uit Marke. Het project Miroir, miroir, miroir magique... kadert in een uitwisselingsproject met école Jules Michelet uit Roubaix. Via workshops gaan de kinderen op culturele ontdekkingstocht en krijgen ze een inkijk in hedendaagse dans.

Miroir@Levensboom compil

Wat doe je als je naar jezelf kijkt in de spiegel? Wat zie je ? Wie zie je?
Wie is voor jou de mooiste van de wereld?
Wat betekent mooi zijn…
Wat betekent mooi zijn van binnen?
Spiegel, een reflectie van jezelf, van wie je zou willen zijn, van wie je denkt te zijn..

Een reflectie van wat we zijn?

Met al deze vragen gingen de leerlingen van het zesde leerjaar van de Levensboom aan de slag in het project Miroir, miroir, miroir magique...

Sfeerbeelden van de workshops op school vind je hieronder en op facebook.

Het resultaat was zien op donderdag 12 mei om 13u30 en 19u in BUDASCOOP, Kortrijk.

Dit project is in menig opzicht grensoverschrijdend.

De Levensboom (Marke) en Ecole Jules Michelet (Roubaix) gingen beide aan de slag met als inspiratiebron de spiegel.
De projecten werden per school gecreëerd maar tijdens het project gingen beide scholen bij elkaar op bezoek en bleven contact houden via een gesloten facebookgroep, waarin foto's en filmpjes van de repetities werden gepost.

Op 25 april staken de leerlngen van De Levensboom letterlijk de grens over en waren te gast bij de klas CM2 van l'école Jules Michelet in Roubaix.  Op 26 mei werden de leerlingen van Roubaix uitgenodigd bij De Levensboom in Marke. Ook hier werd het een warm onthaal en een fijn weerzien voor leerlingen en leerkrachten van beide scholen. De leerlingen van De Levensboom presenteerden hun toonmoment aan de leerlingen van Roubaix en omgekeerd.

Hieronder enkele sfeerbeelden van beide uitwisselingen.

 

 

 

 

 

Op maandag 1 februari 2016 organiseerde de Kortrijkse Schouwburg, CANON Cultuurcel samen met Passerelle een gratis Inspiratiedag voor leerkrachten.

In de namiddag kwamen de leerlingen van Roubaix naar Kortrijk voor een eerste kennismaking met de leerlingen van De Levensboom en een try-out van Miroir.

neen