nieuwsbrief april 2016

Printvriendelijke versie

1. Word held voor één dag (of langer)
2. Open Call voor Pix & Moves
3. Ook in zee met Judith Clijsters
4. Passerelle tekent present op de Dag van de Dans
5. Terugblik

_______________________________________________________________________

1. Word held voor één dag (of langer)
 
We Can Be Heroes is een project van Groupe en Fonction waarbij  performers zich gooien in herkenbare popsongs ... helemaal playback ! Deze 'helden voor één dag' beleven de songs. Elk op hun manier, ingetogen of net heel open, zelfverzekerd of breekbaar. Ze zijn niet op zoek naar 'imago', maar blijven dicht bij wie ze zelf zijn.

Tijdens de Sinkenfeesten brengt Passerelle We Can Be Heroes. Na vier workshops sta je op scherp voor de performance van je leven! Wie doet mee aan dit heldenproject ?
 
Wanneer: workshops op 5-6-7 en 14 mei, telkens van 10:00-18:00
Waar: Budatoren, Korte Kapucijnenstraat, Kortrijk
Doelgroep: 12-30 jaar
Deelname gratis, inschrijven via info@passerellevzw.be
Voorwaarde: kunnen deelnemen aan de performance op 15 mei 2016 tijdens de Sinkenfeesten in Kortrijk!

 

 


 
2. Open Call voor Pix & Moves

Pix & Moves wordt een nieuw artistiek traject van Passerelle i.s.m. Denise Namura en Michael Bugdahn, het choreografenduo achter Compagnie à fleur de peau uit Frankrijk. Denise & Michael laten zich voor Pix & Moves inspireren door het werk van animatiefilmkunstenaar Norman McLaren.


Wanneer:
zaterdag 9 april 2016 van 17:00-20:00
Waar:  Budatoren, Korte Kapucijnenstraat, Kortrijk
Doelgroep:  amateurdansers met ervaring 16-30 jaar
Inschrijven via info@passerellevzw.be


 

 


Tijdens deze workshop gaan Denise, Michael en Passerelle op zoek naar dansers die zich willen engageren voor dit langdurig traject met als eerste grote afspraak de premièrereeks van Pix & Moves op 3, 4 en 5 november 2016 in de BUDASCOOP Kortrijk.


3. Ook in zee met Judith Clijsters

Judith Clijsters is een nieuwe naam in het hedendaagse danslandschap en zet met haar werk veelbelovende stappen. Eerder gaf Judith al workshops voor Passerelle en met de leerlingen van het danshumaniora MUDA(Evergem) creëerde ze voor Passerelle Moon Days. Een opgemerkte passage die resulteerde in een uitnodiging om samen met Cie à fleur de peau de nieuwe double bill van Passerelle voor 3, 4 en 5 november 2016 te vormen.
 
Ook voor dit artistieke traject is er een kennismakingsworkshop met Judith Clijsters.
 

Wanneer: dinsdag 19 april van 19:00-22:00
Waar: Budatoren, Korte Kapucijnenstraat, Kortrijk
Doelgroep:  amateurdansers met ervaring 16-30 jaar
Inschrijven via info@passerellevzw.be4. Passerelle tekent present op de Dag van de Dans
 
Vijftig professionele huizen doorheen Vlaanderen en Brussel zetten op zaterdag 23 april 2016 hun deuren open n.a.v. de Dag van de Dans. Passerelle organiseert twee boeiende danssesies met Bérengère Bodin en Vincenzo Carta in Kortrijk.

Beide dansers behoren tot de ’fine fleurs’ van de internationale hedendaagse dans en werkten eerder met Passerelle samen. Een uitnodiging ten dans die je niet kunt afslaan!


De workshop met Bérengère Bodin is bedoeld voor kinderen van 8-10 jaar en de workshop met Vincenzo Carta voor jonge dansers van 14-30 jaar Voor beide workshop kan je Inschrijven via info@passerellevzw.be


5. Terugblik

 
Darline Deprez - Marke                            Celine Verhaeghe - Ieper                        Grupo Tapias - Kortrijk

Net voor de paasvakantie werkte Darline Deprez met leerlingen van het KTA Ieper een dansproject rond diversiteit uit. In de basisschool Open Groene uit Marke schuilde Darline met de kids voor het water in een schoolproject rond het thema water.

Het Jeugdonmoetingscentrum in  Ieper zette i.s.m. met Passerelle een hedendaags dansproject. Celine Verhaeghe tekende voor de artistieke invulling.

In de Budascoop (Kortrijk) resideerde het Braziliaanse gezelschap Grupo Tapias. Een unieke gelegenheid om jongeren op het podium een geweldige workshop met Flavia Tapias en Gaëtan Jamard aan te bieden. Grupo Tapias gaf de dansers bewegingsmateriaal en concepten mee uit hun voorstelling Abundance. Op het einde van de residentie was er nog een informeel toonmoment voor de deelnemers waarin het materiaal terugkwam.
 Met dank aan Luc Depreitere voor de foto's.

neen