nieuwsbrief april 2018

Printvriendelijke versie

1. Open call Lisi Estaras
2. Dag van de dans in Zonhoven
3. Terugblik OKANprojecten Oostende – Menen – Kortrijk
4. Alstublieft!

_____________________________________________________________________

1. Open call Lisi Estaras
Passerelle vzw strikte Lisi Estaras voor een artistiek traject. Lisi Estaras kennen we vooral als danseres bij les ballets C de la B maar ook als choreografe van o.a. Monkey Mind. Schrijf je in voor deze workshop en maak kennis met haar bewegingstaal.

Wanneer:     zondag 22 april 2018 van 14:00-18:00
Waar:           Budatoren, Korte Kapucijnenstraat z/n, Kortrijk
Doelgroep:  amateurdansers met ervaring 16-30 jaar

Meer info en inschrijven: info@passerellevzw.be

Na deze workshop worden een aantal dansers geselecteerd die zich willen engageren voor dit artistiek traject. De premières zijn gepland op 25-26-27 oktober 2018 in BUDASCOOP Kortrijk.

2. Dag van de Dans op 28 april
Samen met Danspunt en Stad Genk trekt Passerelle met choreograaf Mohamed Boujarra de dansketting in Genk op gang. Nieuwsgierig of zin om mee te doen? Klik hier voor meer info.

Sarah Leenders is een graaggeziene coach bij Passerelle. Zij verzorgt ism Passerelle een workshop hedendaagse dans met live muzikanten in Zonhoven. Wie ouder is dan 12 jaar klikt hier voor meer info.

In Kortrijk maken we graag promo voor de prachtige film PINA 3D, een drie-dimensionele ode van cineast Wim Wenders aan dansmonument Pina Baush.  Voor meer info verwijzen we graag naar de website van onze collega’s, BUDA kunstencentrum. 

3. Terugblik OKANprojecten Oostende – Menen – KortrijkOKAN staat voor OnthaalKlassen voor Anderstalige Nieuwkomers. Via een cultuurbad leren ze Nederlands, elkaar beter kennen en samenwerken. Voor velen onder hen is dit artistieke project een nieuwe ervaring en in menig opzicht een openbaring van hun talenten.

Pol Coussement, Darryl Woods en Magalie Chojnicki-Mattana trokken het OKANproject . . . Aan de Wand in CC De Grote Post (Oostende). In Menen werkte Passerelle samen met deFiguranten aan Er zijn Grenzen.

In Kortrijk begeleidden heel wat socio-culturele spelers de OKAN-leerlingen. Darline Deprez nam in naam van Passerelle het dansluik voor zich.

Onmogelijk om u de volgende twee videocompilaties … Aan de Wand en Er zijn Grenzen te onthouden, met deze quote als uitsmijter die kan tellen:
Ik hoop dat de mensen inzien hoe belangrijk het is voor deze jongeren. Hoe belangrijk het is dat zij een podium krijgen. Dat zij hun talenten kunnen ontdekken en samen kunnen ontwikkelen.
(Jozefien Uittenhove, De Grote Post)

4. Alstublieft!

 
Alstublieft! is een herwerking van het toen al straffe A vos Souhaits! van Bérengère Bodin. Bij Bérengère was er de noodzaak om het potentieel van deze voorstelling verder uit te spitten.

Heel wat schoon volk passeerde tijdens de repetities de revue. Lenneke Rasschaert en Steven Prengels tekenden permanent present, maar voor de dansers was het even schrikken toen Alain Platel binnensprong om zijn blik op Alstublieft! te werpen.

Alstublieft! met een straffe cast staat er als een huis. Passerelle is trots en dit moet worden gezien.

neen