nieuwsbrief augustus 2014

Printvriendelijke versie

Passerelle blikt terug op een volle en geslaagde zomer met dansprojecten doorheen Vlaanderen. Zo was Passerelle o.a. te zien op de prachtige site van C-Mine Genk en op het dansfestvial Expeditie Dansand in Oostende.

_______________________________________________________________________________________

BUDA-eiland ingepalmd door Passerelle

   
foto 1&3: Stel Dat - Lot Jansen; foto 2: Stel Dat - Anne-Lore Baeckeland
 
Passerelle was deze zomer even heel ambitieus en organiseerde 5 workshops tegelijkertijd. Vier studio’s in de Tacktoren en één podium in de BUDASCOOP werden ingenomen door 60 enthousiaste kinderen en jongeren. De jongste dansertjes waren 6 jaar oud, de oudste dansers telden 17 lentes.

 Lot Jansen, Anne-Lore Baeckeland, Bernadette De Deygere, Darline Deprez en Dafne Maes waren de coaches van dienst.

      
foto 1: Stel Dat - Darline Deprez; foto 2: Stel Dat - Bernadette De Deygere; foto 3: DansenDansen - Dafne Maes

Op onze website en facebook staan er heel wat uitnodigende foto’s over hoe straf en artistiek deze jongeren voor de dag kwamen. Een dikke pluim voor de hele equipe!


Passerelle aan zee

   
foto 1: workshop met Yentl; foto 2&3: performance in de gaanderijen

Mu-zee-um ging met Passerelle in zee voor het fijne dansfestival Expeditie Dansand editie 2014. Yentl De Werdt ging met 13 kinderen tussen 8 en 12 jaar aan de slag met het strand als inspiratiebron. Door het regenweer vormden uiteindelijk de Venetiaanse Gaanderijen van Oostende een fraai decor voor een performance op locatie.

   
foto 1, 2&3: workshop met Pol in Koksijde

Pol Coussement werd gespot in de badstad Koksijde. Hij ging er één dag aan de slag met kinderen van 7 tot 9 jaar tijdens een cultuurweek georganiseerd door de gemeente Koksijde . Emmers, snorkels, zonnebrillen en badhanddoeken waren de ’props’. Stoere reisverhalen en zelfgemaakte bewegingsfrases vormden de overige ingrediënten voor een fijn toonmomentje voor de ouders.

 
Culturele centra werken samen met Passerelle
 
      
foto 1&3:Judith Clijsters aan het werk in C-Mine; foto 2: toonmoment Verzot Op in CC De Schakel

Ook CC De Schakel (Waregem) en C-Mine (Genk) werkten deze zomer samen met Passerelle. Verzot Op was bij Pol Coussement het vertrekpunt voor een workshop op het podium van De Schakel terwijl Judith Clijsters met een groep tieners op de unieke locatie van C-Mine Vol Vertrouwen creëerde. Beide projecten sloten de week af met een toonmoment van het geleverde werk.

  
Stanislav Dobak en Jamie Lee bouwen hun Castle in the Air

Tijdens de zomer startten Stanislav Dobak en Jamie Lee met het artistieke traject A Castle in the Air. Deze creatie maken zij samen met de dansers Freke Caset, Eline Denolf, Joke Depreitere en Karen Lamberts.

     
 
Met A Castle in the Air proberen Stanislav Dobak en Jamie Lee dromen vorm te geven. De fundamenten voor hun luchtkasteel zijn gelegd en beloven een straffe voorstelling te worden. A Castle in the Air gaat in première samen met No Man’s Land van Quan Bui Ngoc (o.a. les ballets C de la B) op 6, 7 & 8 november 2014.
 
Meer info hierover vind je op onze website: A Caste in the Air & No man's land
Tickets voor deze veelbelovende double bill zijn te reserveren via Uit in Kortrijk 056 23 98 55

neen