nieuwsbrief december 2015

Printvriendelijke versie


1. Super geslaagde double bill
 
 
Aligning                                                                 We transfer

Eind oktober presenteerde Passerelle haar nieuwe double bill Aligning en We transfer in samenwerking met respectievelijk Aimar Pérez Gali en Alexander Vantournhout. Met trots stellen we hier een korte video-impressie voor en hebben we nu al weet van enkele speelplaatsen voor volgend jaar.
 
Klik hier voor meer info en een video-impressie van Aligning.
Klik hier voor meer info en een video-impressie van We transfer.
 
2. Super gelaagde omkadering

 
workshop met Alexander                nabespreking met de dansers        backstage impressie

Tijdens de week van de premièrereeks volgde de dansafdeling van de Sportschool van Meulebeke Passerelle op de voet. De dansers verbleven drie dagen in Kortrijk en kregen er workshops van zowel Aimar als Alexander. Er was ook tijd en ruimte voor overleg met de choreografen en de dansers. De leerlingen aten samen backstage met de dansers en technici en woonden de avant-première bij.


impressies van de workshop met de leerlingen hedendaagse dans van het Conservatorium Kortrijk

In aanloop naar de voorstellingenreeks gaf Aimar ook enkele workshops aan de afdeling hedendaagse dans van het Kortrijks Conservatorium. Na een fysieke opwarming reconstrueerden zij samen de eerste minuut van Aligning. Duidelijk een hersenbreker, maar vooral een eye-opener om de voorstelling beter en straffer te beleven. Een stressy momentopname van deze workshop zie je via deze link.
 
3. Kunstendag voor Kinderen van Koksijde naar Kortrijk

 
kinderen palmen de Budatoren in op de Kunstendag voor Kinderen

Het Deeltijds Kunstonderwijs van Koksijde maakte met 27 kinderen een uitstap naar Kortrijk en pikte in op het aanbod van Passerelle. In het kader van de Kunstendag voor Kinderen palmde Passerelle 3 studio’s in de Budatoren van Kortrijk in en trakteerde in totaal 45 kinderen tussen 6 en 12 jaar met smaakmaaksessies rond het thema Wat is Kunst?.

 
4. Op post in De Grote Post van Oostende
 
Ook in De Grote Post van Oostende was Passerelle present op de Kunstendag voor Kinderen.
Lot Jansen ging er aan de slag met 2 groepen kleuters.
In de kerstvakantie doet choreografe Darline Deprez haar ding in De Grote Post met Doe je dans. Een workshop voor 10 tot 12 jarigen die De Grote Post als danssite inpakken willen. Voor de snelle beslissers zijn er nog enkele plaatsjes beschikbaar.
 

Wanneer: 22 en 23 december 2015, van 9.00 uur tot 16.00 uur
Waar: CC De Grote Post, Oostende
Voor wie: 10-12 jarigen
Prijs: € 35 (voor 2 dagen)
Info en inschrijvingen via CC De Grote Post


Met dank aan Luc Depreitere voor de foto's.

neen